DOBAR START SRPSKOG STRUČNJAKA: Tajlanđani čekali Ćurčića da bi ostvarili pobedu
Foto: Promo

prvi bodovi

DOBAR START SRPSKOG STRUČNJAKA: Tajlanđani čekali Ćurčića da bi ostvarili pobedu

Fudbal -

Posle Slaviše Jokanovića koji je doneo titulu tajlandskom klubu, sada Muangtong junajted slavi drugog srpskog stručnjaka, Radovana Ćurčića.

Posle pet kola bez pobede i čak osam primljenih golova na pet utakmica pred svojim navijačima, bivši selektor Srbije je već u prvom meču na klupi doneo radost Muangtongu. Sve dobija na težini posle teškog poraza koji je Muangtong pretrpeo u prethodnom kolu u gostima kod šampiona Burirama (0:4) kada je Ćurčić sa tribina snimao tim koji je preuzeo.

-Savladali smo Čainat (2:0), ali rezultat je za nas vredan i zbog činjenice da smo pobedu ostvarili praktično bez stranaca koji ovde prave razliku. Imamo ih i mi, ali svi su dugo povređeni, tako da nisam imao mnogo izbora – rekao je bivši selektor A i mlade reprezentacije Srbije.

U klubu su ga dočekali kao mađioničara...

-Igrali smo protiv kluba koji je u poslednjih pet kola ostvario četiri pobede i remi, a mi bili u velikom hendikepu sa igračkim kadrom. I toga su u klubu bili svesni. Neće nam, dakle, biti lako ni u narednim utakmicama.

Fudbal na Tajlandu...

-Kao i svuda u Aziji, u velikoj ekspanziji. Odlična infrastruktura, stadioni puni, više od 30000 gledalaca, i veliki broj medija koji sve to prati. Mnogim stvarima sam prijatno iznenađen.

Ambicije kluba...

-Uvek velike, ali s obzirom na zatečene probleme, prvo da se rezultatski stabilizuje. Liga je dosta izjednačena sa velikim brojem dobrih stranih igrača koji su uglavnom i najbolji igrači. Idemo korak po korak, praktično sve radimo u hodu, upoznajem se sa ekipom, rivalima. A sve je naravno lakše ako se pobeđuje – zaključio je Radovan Ćurčić kome su u Muangtongu pomoćnici saradnici iz reprezentativnih selekcija Nenad Cvetković i Branislav Vukašinović.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track