CRNO-BELI SPREMNI ZA KUP: Partizan pobedom nad Spartakom najavio finale protiv Mladosti (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

superliga

CRNO-BELI SPREMNI ZA KUP: Partizan pobedom nad Spartakom najavio finale protiv Mladosti (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak 2:0 (2:0) u utakmici poslednjeg 37. kola Superlige Srbije.

Fudbaleri niškog Radničkog pobedili su Napredak 4:1 i iskoristili poraz Spartaka od Partizana 2:0 za plasman u Evropu.

Nišlije su na Čairu proslavile istorijski prolaz na međunarodnu scenu posle 34 godine preokretom za treće mesto na kraju prvenstva, sa istim brojem bodova kao Spartak, ali sa prednošću jer su bili na boljoj poziciji pred podelu bodova.

Partizan je rutinski savladao Spartak pogocima Danila Pantića i Leandrea Tavambe i napravio dobru uvertiru pred finale Kupa Srbije.

Crno-beli će biti u prilici i da Subotičane pošalju u kvalifikacije za Ligu Evrope ukoliko slave protiv lučanske Mladosti i osvoje trofej Kupa.

Pobedu i to iznenađujuće visokim rezultatom 6:1 ostvarila je Vojvodina na Banovom brdu nad Čukaričkim, uz četiri gola Vinsenta Ezea.

U subotu se od 20 sati igra poslednji meč ove sezone u Superligi kada Crvena zvezda protiv Voždovca proslavlja šampionsku titulu na stadionu "Rajko Mitić".

Rezultati plej-auta: Radnički - Napredak 4:1, Vojvodina - Čukarički 1:6 (Tedić 27 - Avramovski 12, Eze 22, 32, 51, 52, Arsić 77), Partizan - Spartak 2:0 (Pantić 3, Tavamba 28). Subota: Crvena zvezda - Voždovac (20 sati).

Tabela: Crvena zvezda 57 bodova, Partizan 43, Radnički 37, Spartak 37, Voždovac 33, Čukarički 32, Napredak 30, Vojvodina 28.

Plej-aut: Bačka - Borac 3:2 (Bajić 25, Švonja 80, Čeković 89 - Lukić 17, Filipović 57), Javor - Mladost 1:1 (Panić 18 - Bjedov 54), Radnik - Mladost 3:1 (Zlatanović 48, 59, Jovanović ag 49 - Bađi 40) i Zemun - Mačva 1:1 (Simić 8p - Matić).

Tabela: Radnik 28, Mladost 27, Zemun 26, Mačva 26, Rad 26, Bačka 25, Javor 23, Borac 15.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

88. minut - Utakmoica se potpuno umirila

77. minut - Desetak minuta igre bez šansi, iako Partizan i dalje diktira ritam i kruži oko šesnaesterca gostiju

66. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Pantič je prošao sam do gola, ali je nesebično želeo da uposli Ivanovića, koji je pred sobom imao prazan gol, ali je lopta otišla nešto dalje, pa bivši igrač Spartaka nije uspeo da je zahvati

63. minut - Odličan solo prodor Ivanovića i pas za Jovanovića, čiji je udarac odbranio golman Spartaka

60. minut - Ivanović je bio u dobroj poziciji, ali je šutirao pravo u golmana Spartaka

58. minut - Đerlek je bio u dobroj prilici, šutirao, ali je i golmann Spartaka dobro intervenisao

55. minut - Dunđerski je šutirao ka golu Partizana. To je prvi udarac Subotičana ka Stojkoviću

52. minut - Snažan udarac Antonova, ali lopta odlazi pored gola

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Solidan pokušaj Marka Jevtovića

38. minut - Spartak za sada bez šuta na gol Partizana

28. minut - GOOOOOOOOOL 2:0 Tavamba. Tamnnoputi napadač je počeo i završio akciju koja je završena golom.Mat u tri poteza: lopta na bok ka Ivanoviću, koji je sa leve strane poslao pas paralelno sa petercem ka Tavambi, a on je samo postavio nogu i preusmerio loptu u mrežu

21. minut - Igra se uglavnom na polovini Spartaka, ali nema prilika

12. minut - Dobra akcija Partizana, lopta ka Ivanoviću, koji je zaustavljen u poslednjem trenutku, na ivici šesnaesterca

8. minut - Lopta ka Đuričinu, ali mladi napadač Spartaka nije uspeo da dođe do nje i da onda zapreti Stojkoviću

3. minut - GOOOOOOL 1:0, Pantić. Ekspresno Partizan dolazi do pogotka, a postigao je na prelep način Danilo Pantić.

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Sudija: Dragan Čolović (Raška)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Jevtović, Pantić, Zdjelar, Đerlek - Tavamba, Ivanović.

SPARTAK: I. Lučić - Vukčević, Ćalasan, Kerkez, Stojković – Šimura, Tekijaški - M. Lučić, Glavčić, Dunđerski - Đuričin.

Sastavi

Crno-beli su već obezbedili drugu poziciju na tabeli, ali nema sumnje da će gosti pokušati da se bodovno izjednače sa novim vicešampionom i sačuvaju treće mesto koje sigurno vodi u Evropu.

Ekipa Partizana se nalazi na 2.mestu na tabeli sa 40 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crno-beli su kao gosti poraženi od ekipe Voždovca rezultatom 2:1. Ekipa Spartaka trenutno zauzima 3.mesto na tabeli sa 37 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’golubovi’’ su na svom stadionu savladali ekipu niškog Radničkog rezultatom 2:0.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva međusobna susreta, oba tokom jesenje polusezone. Prvi meč odigran je u Subotici, a gostujući Partizan pobedio je rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka na utakmici je bio Leandre Tavamba. Drugi meč odigran je u Beogradu, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:0). Domaći tim je poveo pogotkom Zorana Tošića, a ’’golubovima’’ je izjednačenje doneo Nemanja Nikolić. Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2018)beogradski tim je bio mnogo uspešniji sa 14 pobeda, uz 5 remija i samo 2 poraza. Zanimljivo je da su Subotičani oba trijumfa ostvarili kao domaćini.

U taboru domaćina sve je podređeno predstojećem finalnom meču Kupa Srbije, pa niko ne krije da će ovaj meč biti samo priprema za duel u Surdulici. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje dobru fudbalsku predstavu:

’’Protiv Spartaka igramo bitnu utakmicu, ali je sve usredsređeno za finale, jer je u Surdulici cela sezona i svi smo koncentrisani na nju. Spartak će biti motivisan, sa željom da zadrži treće mesto. Mi imamo pobedničke ambicije, jer je uvek želja Partizana da pobeđuje. Sve govori da ćemo videti dobru fudbalsku predstavu.’’

Gosti na ovaj meč stižu sa velikim ambicijama, jer žele da obezbede treće mesto i siguran plasman u evropske kvalifikacije. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu ’’golubova’’ Darko Sekulović koji je istakao da očekuje da igrači pruže svoj maksimum i ostanu neporaženi:

’’Poslednju utakmicu u sezoni igramo sa velikim rivalom. Ono što su naša očekivanja bila u celoj sezoni biće i na ovoj poslednjoj utakmici. Očekujemo najviše od ove utakmice, jer su sve takmičarske bitne i važne. Rival je veliki, motiva je napretek i tek u 21 kada se završi utakmica možemo sa mirom da odemo na pauzu. Izostaće sigurno golman Ostojić koji je na treningu povredio ligamente, ali se nadam da će svi ostali biti spremni. Očekujem da igrači pruže svoj maksimum i da pokažu da smo sa pravom na vrhu tabele. Osvojen bod nam donosi konačno treće mesto koje sigurno vodi u Evropu.’’

Kurir sport

Foto: partizan.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track