PROKLETSTVO REALA PRETI RONALDU I DRUŠTVU: Evo zašto se fudbaleri kraljevskog kluba najmanje raduju tituli košarkaša (VIDEO)
Foto: AP

brojke ne lažu

PROKLETSTVO REALA PRETI RONALDU I DRUŠTVU: Evo zašto se fudbaleri kraljevskog kluba najmanje raduju tituli košarkaša (VIDEO)

Fudbal -

Košarkaši Reala osvojili su 10. titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Evroolige u Beogradskoj areno savladali branioca titule Fenerbahče 85:80, a odmah potom pojavilo se zanimljivo poređenje fudbalske i košarkaške sekcije "kraljevskog" kluba.

Naime, četvrti put u istoriji događa se da fudbalski i košarkaški tim Reala u istoj sezoni stižu do finala evropskog takmičenja. Nikada do sada nije se dogodilo da istovremeno trijumfuju u fudbalu i košarci.

Prva prilika bila je 1962. godine. Fudbaleri su izgubili od Benfike 3:5, a košarkaši od Dinamam iz Tbilisija 83:90. Dve godine kasnije Inter je sa 3:1 nadigrao fudbalere Reala, ali su zato košarkaši u dva meča savladali slovački Spartak iz Brna. U prvom meču poraženi su 99:110, ali su u revanšu bili ubedljiviji i slavili 84:64.

Godine 2014. fudbaleri su posle velike drame i gola Serhija Ramosa u poslednjim trenucima sudijske nadoknade stigli do 1:1 i produžetka protiv Atletika. U dodatnih pola sata Kristtijano Ronaldo i ekipa su postigla je još tri gola i slavila veoma ubedljivo 4:1.

Sa druge strane košarkaši su poklekli pred Makabijem 86:98.

Da li će se ovaj niz nastaviti sanzaćemo 26. maja, kada fudbaleri Reala i Liverpula završe meč finala Lige šampiona koje će se igrati u Kijevu.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track