FSS pokreće kontrolu klađenja

Regularnost

FSS pokreće kontrolu klađenja

Fudbal -
Srpska takmičenja, a po rezultatima dostavljenim iz UEFA, nisu obeležena kao neregularna niti se u njima pojavljuju sumnjive utakmice sa aspekta klađenja

U Beogradu je održan prvi zajednički radni sastanak predstavnika policije, tužilaštva, udruženja kladioničara, Superlige i Fudbalskog saveza Srbije, a koji ima za cilj formiranje tela za kontrolu klađenja na utakmice domaćih takmičenja i samim tim postizanje pune regularnosti eliminacijom mogućnosti nameštanja utakmica u cilju ostvarenja finansijske koristi.

Sastanak, kojem su prisustvovali svi relevantni faktori, imao je za cilj primenu zakonskih mera i organa u tom smeru, kao i mogućnost primene svega preporučenog od strane UEFA.

Zaključeno je da će biti formirana Radna grupa, u koju će biti uključeni predstavnici svih struktura, a koja će aktivno pratiti ovo polje. Najavljena je i serija novih sastanaka, a FSS će u međuvremenu razgovarati i sa predstavnicima vodećih kladioničarskih kuća u Srbiji. Kao rezultat svega, uslediće potpis Memoranduma o zajedničkom delovanju, na kome će biti baziran budući koordinisani rad.

Srpska takmičenja, a po rezultatima dostavljenim iz UEFA, nisu obeležena kao neregularna niti se u njima pojavljuju sumnjive utakmice sa aspekta klađenja. Međutim, FSS želi da pravovremeno primeni sve preporuke iz UEFA, a pre svega vezano za monitoring utakmica i praćenja samih uplata. U tome ćemo veliku pomoć imati od strane nadležnih državnih organa i udruženja kladioničara, jer će do kraja godine biti uveden centralni sistem. Kao takav, on će svima omogućiti adekvatno praćenje i mogućnost preventivnog delovanja.

Suštinski, ovaj korak je preduzet u smeru podizanja regularnosti na najviši nivo, što i jeste jedan od prioriteta u radu naše fudbalske organizacije. U tom cilju, FSS Srbije planira i da ustanovi funkciju oficira za očuvanje integriteta takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track