ŠABAN ŠAULIĆ ZA KURIR: Zvezda htela od mog unuka da napravi taoca!
Foto: Dragan Kadić

Žestok udar pevača na voljeni klub

ŠABAN ŠAULIĆ ZA KURIR: Zvezda htela od mog unuka da napravi taoca!

Fudbal -

Šaban Šaulić, kralj narodne muzike i osvedočeni zvezdaš, žestoko je udario na voljeni klub, priznavši da je teško podneo situaciju sa unukom Lukom Adžićem.

Legendarni pevač optužio je trenera Vladana Milojevića za Lukin prevremeni odlazak s Marakane u Anderleht, a tom prilikom i istakao da je Zvezda htela od njega da napravi taoca.

"Žao mi je što se njegov odlazak iz Zvezde dogodio prerano, ali to nije bio njegov izbor, već moranje. U poslednje vreme svedoci smo brojnih serviranih napisa. Crvena zvezda je svoje 19-godišnje dete izložila medijskom linču, navukla na njega gnev navijača, a to sve u cilju zaštite trenerovih želja. I Luka i cela porodica proživeli su težak i stresan period", počeo je Šaban Šaulić razgovor za Kurir i u dahu nastavio:

foto: Damir Dervišagić

"Tačno je da mu je Zvezda ponudila ugovor i drago mi je što je poslovanje postalo na taj način transparentno. Sada će svi mladi igrači imati reper da mogu da traže tako velike ugovore od kluba. Ono što su izostavili da kažu je najbitniji detalj - da uz ugovor mora da zna da trener Milojević ne računa na njega, odnosno da ne ceni takav tip igrača, i da i oni kao i Luka znaju da prema njemu ima lični animozitet. I sada mi vi recite, koji mladi igrač željan dokazivanja bi pristao da ostane pod tim uslovima, praktično da bude talac, da ne igra velike ligaške i evropske utakmice i propusti najbolje godine karijere", pita se Šaulić.

foto: Dragana Udovičić

Pa šta je po vama bio razlog Lukine male minutaže u Zvezdi?

"To je vrlo jasno. Potvrda Milojevićeve lične netrpeljivosti prema Luki je i izjava koju je dao usred afere s njegovim ugovorom. Tada je rekao kako "ne zna ništa o tome i ne prati to". Koji to trener kome je iole stalo do igrača kaže nešto tako? No, to ne bi bio problem, svaki trener ima pravo da bira tim i taktiku, ali onda treba izaći pred javnost i reći to je to, a ne podmetati priču o novcu, koja u Lukinom slučaju ne pije vodu. Jer, ako je sve tako transparentno, onda bi javnost morala da zna da je Luka bio najmanje plaćen igrač u Zvezdi, ali ga to nije sprečavalo da voli klub, daje sve od sebe kad god mu se pruži prilika i postiže golove. O tretmanu koji su imali prema Luki jasno govori i to što su mu u januaru rekli da postoji mogućnost da ide na pozajmicu ili da sam nađe ponude ako ih ima, i da može da ide. Šta se to od januara do maja desilo, pa su počeli da veruju u njega? Sram bilo sve one koji su tome kumovali i neka ide njima na dušu".

Uprkos svemu I dalje ću navijati za Zvezdu

Na pitanje da li posle svega što se desilo s njegovim unukom i dalje voli Zvezdu, Šaban Šaulić je odgovorio: - Zvezda je tim koji volim i koji je mnogo više od trenutne uprave, trenera i igrača, jer sve dođe i prođe, a klub ostaje. Za njih navijam celog života, tako će i ostati.

Kako ste doživeli zvižduke koje je Luka dobio na proslavi titule od strane pojedinih navijača?

"Navijači su nakon lažne priče koja im je plasirana bili, logično, ljuti, i to im ne može niko zameriti. Ja samo želim da im kažem da treba da znaju istinu pre nego što osude bilo koga. Luka je, iako je bio svestan da su mu od najlepšeg dana u njegovoj maloj karijeri napravili pakao oni koji bi trebalo da ga štite i izvedu na put, ipak izašao dostojanstveno, pozdravio navijače, pridružio se saigračima i poljubio grb. Ni sam nije bio svestan da će sa 19 godina biti prinuđen da ode iz Zvezde".

Luka se posle svega na društvenim mrežama zahvalio Zvezdi, a klub je morao da stopira komentare.

"U skladu s tim poručio bih nešto pojedincima iz Zvezdine uprave i treneru, koji su tu podgrejali mržnju. Dečaka od 19 godina, koji je samo želeo da igra za tim koji voli, izložili ste javnom linču! Više od deset dana dobija pretnje, trpi uvrede i brojne druge neprijatnosti. Ipak, pokazao je da ima veliko srce i da je u tom srcu i dalje Crvena zvezda".

Goran Anđelković

FOTO: TV Prva

Nema odgovora Zvezda: Bez komentara

Vladan Milojević juče se nije javljao na telefon, a u želji da čujemo i optuženu stranu iz Crvene zvezde su nam samo kratko poručili: - Nemamo komentar - bilo je sve što su poručili s Marakane. Inače, javna je tajna da Vladan Milojević i Ivan Adžić, Lukin otac, a Šabanov bivši zet, nisu u dobrim odnosima još iz igračkih dana, pa mnogi tvrde da iza čitavog slučaja talentovanog fudbalera stoji njihov sukob.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track