ONI ĆE IMATI POMEŠANE EMOCIJE: Devetorica fudbalera su u karijeri igrali i za Real i za Liverpul
Foto: Instagram

istorija

ONI ĆE IMATI POMEŠANE EMOCIJE: Devetorica fudbalera su u karijeri igrali i za Real i za Liverpul

Fudbal -

Fudbaleri Reala i Liverpula u subotu od 20.45 uz arbitražu Milorada Mažića igraju veliko finale Lige šampiona u Kijevu.

Kroz istorijučak devetorica fudbalera su uz trenera Rafaela Beniteza, tokom karijere nosila dresove oba kluba, a neki od njih su pristali da prognozitaju ishod duela za trofej.

Majkl Oven je jedna od legendi “crvenih”. Osam godina je nekada ubojiti centarfor, nastupao za prvi tim kluba sa Enfilda (od 1996. do 2004), a potom je jednu sezonu proveo i u Madridu (2004/05).

– Moja glava kaže da će pobediti Real, ali moje srce – Liverpul! U ovom slučaju, srce ima prednost, pa tipujem na rezultat 2:1 – prognozirao je Oven ishod finala.

Three generations of Anfield goal grabbers!

Објава коју дели Michael Owen (@themichaelowen) дана

U suprotnom smeru, sa “Santijaga Bernabeua” na Enfild, došao je Antonio Nunjez. Sadašnji vezista Rekreativa je od 2001. do 2004. nastupao za “kraljevski klub”, da bi u sezoni 2004/05 igrao za Liverpul.

– U finalu sam uz Real. To je klub koji nosim u srcu od kada sam bio dete. Liverpul nije pod pritiskom da osvoji Ligu šampiona, za njega je i plasman u finale veliki uspeh. Ako pobede, pamtiće taj uspeh narednih 500 godina – rekao je Nunjez.

Ćabi Alonso je igrao po pet godina i za engleskog i za španskog velikana. U britanskom lučkom gradu je nastupao od 2004. do 2009, a potom je prešao u Madrid, gde je bio do 2014. godine.

– Navijač sam oba kluba, tako da je ovo za mene fantastično finale. Ko god da pobedi, biću srećan – poručio je Alonso.

Za razliku od Alonsa, njegov sunarodnik Fernando Morijentes svim srcem je uz Real.

– Fudbal je igra kolektiva, tako da to što imaš Kristijana Ronalda ništa ne vredi ako ostali igrači ne igraju za njega. Ključ Reala je taj što su se Luka Modrić, Toni Kros i ostali potpuno podredili timu – smatra Morijentes, koji je beli dres nosio od 1997. do 2005. godine, dok je na Ostrvu boravio samo u sezoni 2005/06.

Stiv Mekmanaman je gotovo čitavu karijeru proveo igrajući za neki od ova dva tima. Crveni dres je nosio od 1990. do 1999. godine, kada ga je zamenio za dres Reala (igrao do 2003).

– Za mene je ovo finale iz snova. Ne postoji klub na svetu koji bih radije gledao od Liverpula ili Reala. Što se tiče prognoze finala, blagu šansu dajem Liverpulu. Ima znatno brži i eksplozivniji tim od Madriđana i to može da odluči ovakve utakmice – kazao je Mekmanaman.

Pomešane emocije u subotu uveče imaće i bivši poljski golman Jerži Dudek, Turčin Nuri Sahin, nekadašnji francuski golgeter Nikolas Anjelka i španski defanzivac Alvaro Arbeloa.

Kurir sport / maxbetsport.rs

Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track