(VIDEO) SRBIJA JE PONOSNA: Bravo majstori! Mažić sa pomoćnicima maestralan u finalu Lige šampiona
Foto: AP

VIDIMO SE U RUSIJI

(VIDEO) SRBIJA JE PONOSNA: Bravo majstori! Mažić sa pomoćnicima maestralan u finalu Lige šampiona

Fudbal -

Bravo, majstori! Bravo za Milorada Mažića i njegovu ekipu! Srpske sudije maestralno su odsudile finale Lige šampiona.

Naš sudijski tim na čelu sa Miloradom Mažićem u potpunosti je opravdao očekivanja UEFA, koja mu je ukazala čast da vodi jednu od najvažnijih utakmica na svetu.

Mažiću su na Olimpijskom stadionu u Kijevu, kao i obično, pomagali Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok su dodatni pomoćnici bili Nenad Đokić i Danilo Grujić.

Trebalo je uspostaviti autoritet nad zvezdama poput Kristijana Ronalda i ostalih asova Real Madrida i Liverpula, a 45-godišnjak iz Vrbasa je to bez problema uspeo da uradi.

Autoritativno i smireno je vodio meč i priveo ga kraju bez ijedne greške.

U kojoj meri je imao kontrolu nad dešavanjima na terenu svedoči podatak da u tako važnoj utakmici pokazao samo jedan žuti karton i to tek u 83. minutu (Maneu iz Liverpula).

Da su Srbi u Kijevu imali lak zadatak - nisu. Ali, sve sumnjive situacije procenili su ispravno.

Za njih najteži trenutak zbio se u 43. minutu kada je Karim Benzema zatresao mrežu Liverpula i počeo da se raduje... Međutim, radost Francuza kratko je trajala, jer mu je Mažić poništio gol.

Naime, pomoćnik Đurđević je podigao zastavicu zbog ofsajda u kome se našao Kristijano Ronaldo prilikom šuta koji je prethodio Benzeminom pogotku. Mažić je reagovao na asistenciju Đurđevića i opravdano poništio gol.

Mažić i saradnici su ponovo osvetlali obraz srpskog fudbala, a verujemo da će isto učiniti i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, čiji će akteri takođe biti.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track