PRIJEM PRED MUNDIJAL

VUČIĆ OBEĆAO FUDBALERIMA: Za titulu šampiona sveta dobićete rekordnu nagradu - 10 miliona evra! (KURIR TV)

Fudbal -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani prijem za fudbalsku reprezentaciju naše zemlje, stručni štab i članove rukovodstva FSS, pred odlazak na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Rusiji.

1 / 34 Foto: Marina Lopičić

Predsednik Srbije je rekao da je država obezbedila rekordne nagrade za fudbalsku reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji i najavio da će državni tim dobiti 10 miliona evra ukoliko osvoji turnir.

"Mi smo se ispričali već sa ovim momcima, vrednim ljudima iz FSS, dobrim mladićima i marljivim momcima koji vole Srbiju. Momci koji su posle napornih sezona došli da se bore za svoju zemlju. Poželeo bih im mnogo uspeha u Rusiji, da kažem da će cela Srbija srcem da ih bodri na SP. Od njih očekujem odličan rezultat. Verujem u vašu snagu, timski duh, borbenost i znanje. Hvala vam što volite našu zemlju, hvala vam što se borite za svoju zemlju. Mi smo pomogli Savezu više nego ikada u finansijskom smislu da bi sve proteklo na najbolji način" rekao je Vučić dodavši:

"Što se tiče nagrade... Nagrade su rekordne. Malopre smo završili pregovore sa Anom Brnabić, ministar finansija i ja, ovlašćen sam da saopštim da ukoliko naši momci osvoje prvo mesto na SP biće apsolutno rekordna nagrada svih vremena - 10.000.000 evra! Ukoliko budu osvojili srebrnu medalju 5.000.000 evra, a 500.000 dobijaju za prolazak grupe. Ne mislim da je to novac koji je za vas presudan, mnogi od vas su zaradili više od te nagrade. Želeli smo da vam pokažemo i kažemo koliko je to važno za nas, za celu našu zemlju. Da je predstavljate na najbolji mogući način, da se borite za naše boje, našu himnu i svakog građanina naše zemlje. Mi ćemo sa strepnjom, nadam se uz mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret", rekao je Vučić.

Predsednik je na kraju i prognozirao rezultat naše reprezentacije.

"Pogodio sam da ćemo uzeti osam medalja u Riju, a sad vam kažem da će ovim momci da iznenade mnoge. Napraviće dobar rezultat, iako mnogi skeptici u Srbiji ne veruju u to... Naravno, Švajcarsku će ubedljivo da pobede, to se podrazumeva", rekao je Vučić

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula u Rusiji.

Naša selekcija će biti u grupi sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

Srpski reprezentativci prvu utakmicu odigraće 17. juna sa Kostarikom u Samari.

kurir.rs / kurir sport

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto je Zidan napustio Real

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track