SVE BI PRŠTALO! Rakitić: Voleo bih finale Mundijala protiv Srbije!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

PRIŽELJKUJE SUSRET

SVE BI PRŠTALO! Rakitić: Voleo bih finale Mundijala protiv Srbije!

Fudbal -

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera Ivan Rakitić izjavio je da bi voleo da u finalu Svetskog prvenstva igra protiv reprezentacije Srbije.

Zvezda Barselone, bivši saigrač i blizak prijatelj selektora "orlova" Mladena Krstajića, kaže da bi bio sjajan ambijent u Rusiji u slučaju da se sastanu Hrvatska i Srbija.

"Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo", rekao je Rakitić za Večernji list.

Rakitić je nastavio u superlativima da priča o Krstajiću, sa kojim je igrao u nemačkom Šalkeu.

"Mladena Krstajića poznajem bolje nego našeg selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene... Teško je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali je kao deo porodice. On je moj!", kaže sjajni vezista.

Rakitić je priznao da zna sve o pripremama reprezentacije Srbije jer je u stalnom kontaktu sa Krstajićem.

"Znam kako razmišlja, kakvu ideju fudbala ima, šta očekuje... On je jedan od malo bivših igrača koji razumije kako da se ponaša kada prestaneš da igraš i dobiješ novu funkciju. Nekada je teško razumeti da više nisi igrač. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su srećni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener", dodao je on.

Hrvatska će na SP igrati u D grupi sa Argentinom, Islandom i Nigerijom, dok su rivali Srbije u E grupi Brazil, Švajcarska i Kostarika.

kurir.rs / Tanjug

foto: EPA/ANTONIO BAT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto je Zidan napustio Real

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track