UEFA NE PRAŠTA: Zenit u Evropi pred praznim tribinama zbog rasizma
Foto: AP

GVARDIOLA KAŽNJEN USLOVNO

UEFA NE PRAŠTA: Zenit u Evropi pred praznim tribinama zbog rasizma

Fudbal -

Fudbalski klub Zenit igraće narednu utakmicu u evropskim takmičenjima pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Zenit i sa ukupno 70.000 evra zbog ponašanja navijača ruskog kluba na utakmici s Lajpcigom u Ligi Evropa, igranoj u martu.

Pored rasističkog ponašanja, Zenit je kažnjen i zbog toga što su navijači bacali predmete na teren, ali i blokirali stepenice stadiona Krestovski.

Razmatrane su i prijave protiv brojnih drugih klubova.

Liverpul je kažnjen sa 20.000 evra zbog paljenja pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nesportskog ponašanja navijača i pričinjavanja materijalne štete na utakmici s Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola uslovno je kažnjen sa dve utakmice suspenzije u narednih godinu dana zbog isključenja i nedoličnog ponašanja na utakmici s Liverpulom.

Liverpul je za još dve utakmice kažnjen ukupno 9.000 evra.

Barselona je dobila upozorenje jer su navijači bacali balone na teren protiv Rome u četvrtfinalu Lige šampiona.

CSKA iz Moskve platiće 20.000 evra zbog pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih stepenica na utakmici sa Arsenalom u Ligi Evropa.

Atletiko Madrid je kažnjen sa 18.000 evra zbog blokiranih stepenica i ugrožavanja bezbednosti na polufinalu Lige Evropa protiv Arsenala.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track