Najnovije vesti

RAZLIKA IGRAČIMA ZA NAGRADU: Novi predsednik Fudbalskog saveza Španije otkazao put na Mundijal od dva miliona evra
Foto: Reuters

UŠTEDA

RAZLIKA IGRAČIMA ZA NAGRADU: Novi predsednik Fudbalskog saveza Španije otkazao put na Mundijal od dva miliona evra

Fudbal

Novi predsednik Fudblaskog saveza Španije Luis Rubijales otkazao je ranije organizovan aranžman kojim je prethodno rukovodstvo trebalo da putuje na Svetsko prvenstvo.

Cena je bila skoro dva miliona evra, a putovanje je organizovala prethodno rukovodstvo. Rubijales je rekao da je novac nadoknađen, a da je na novi aranžman potrošeno oko pola miliona evra.

Ušteda će, po njegovim rečima, biti potrošena na nagradni fond za reprezentativce Španije za ostvarene rezultate na svetskom šampionatu u Rusiji.

Originalni osmodnevni put trebalo je da zvaničnike saveza i sponzore vodi u Sankt Peterburg, Kazanj i Kaliningrad, gde reprezentacija Španije igra utakmice grupne faze.

Rubijales je prošlog meseca preuzeo FS Španije od Anhela Marije Viljara, koji je na mestu predsednika proveo skoro tri decenije.

Izabran je za predsednika na izborima na kojima mu je konkurent bio Huan Luis Larea, nekadašnji blagajnik Saveza i privremeni naslednik Viljara, bivši potpredsednik UEFA i FIFA, koji je suspendovan zbog sumnje na zloupotrebu sredstava, korupciju i falsifikovanje dokumenata.

Larea je, po tvrdnjama Rubijalesa, bio organizator spornog putovanja, ali je on to negirao.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...