UEFA "dopunjavala" prenose sa EURA 2012.

Potvrđeno

UEFA "dopunjavala" prenose sa EURA 2012.

Fudbal -
"Direktni" prenosi bili su "dopunjavani" snimcima kojima bi bio postignut maksimalni emotivni efekat kod gledalaca, što je izazvalo ogroman bes, posebno javnih televizija u Nemačkoj

Čelnici UEFA našli su se na žestokom udaru kritike, pošto je otkriveno da su delovi "direktnih" prenosa utakmica sa Euro 2012. ustvari sadržali ranije napravljene snimke.

"Direktni" prenosi bili su "dopunjavani" snimcima kojima bi bio postignut maksimalni emotivni efekat kod gledalaca, što je izazvalo ogroman bes, posebno javnih televizija u Nemačkoj.

Tako je jedna nemačka navijačica prikazana u suzama nakon drugog gola Balotelija, posle čega su od rodbine i prijatelja počele da joj stižu SMS poruke utehe. Navijačici ništa nije bilo jasno pošto uopste nije plakala posle golova, već je pustila suzu za vreme intoniranja nemačke himne pre utakmice. Odgovornima za prenos taj snimak je dobro došao da ga puste nakon pogodaka italijanskog reprezentativca, kako bi "prikazali" tugu nemačkih navijača.

Još jedan detalj bio je snimljen tokom utakmice Nemačka - Holandija, kada je selektor Joahim Lev u šali izbio loptu jednom skupljaču pored terena. Ispostavilo se, međutim, da Lev nije bio raspoložen za igru tokom same utakmice, kada je taj detalj prikazan, već se sve desilo još za vreme zagrevanja igrača pre samog susreta.

"Jasno smo poručili UEFA da javnost u Nemačkoj očekuje direktan prenos, kada se tvrdi da prenos ide uživo. Direktan prenos je direktan prenos i tako treba da ostane. Svaki vid cenzure ili manipulacije snimcima je za nas potpuno neprihvatljiv", izjavio je Jerg Šeneborn iz nemačke televizije ARD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track