VLADAN MILOJEVIĆ: Poštujemo Spartaks
Foto: Crvenazvezdafk.com

LIGA ŠAMPIONA

VLADAN MILOJEVIĆ: Poštujemo Spartaks

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da njegova ekipa poštuje letonski Spartaks i da se nada da će biti potpuno spremna za utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Počinjemo sa zvaničnim utakmicama i to je ono najlepše. Pripremni deo je najteži, a mi nismo imali želje na žrebu. Svake godine pričamo o izbegavanju dalekih putovanja i zemalja gde leti temperatura nije povoljna za fudbal. Poštujemo Spartaks, čim su prvaci svoje zemlje sigurno da imaju kvalitet. U ovom trenutku je najvažnije da razmišljam o svojoj ekipi, da se dobro pripremimo kao do sada, uz veliki respekt prema protivniku", rekao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Spartaksa iz Jurmale, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva utakmica na programu je 10. ili 11. jula u Letoniji, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

Upitan da li je prednost Spartaksa to što će utakmicu dočekati u takmičarskom ritmu, pošto je prvenstvo u Letoniji počelo u martu, Milojević je rekao da će se njegova ekipa do tog duela dobro spremiti.

"Ne možemo da razmišljamo na takav način, mi ćemo do te utakmice imati četiri provere na pripremama u Austriji i nadam se da ćemo biti apsolutno spremni", dodao je trener.

Fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić rekao je da je Spartaks dobar protivnik za prvo kolo kvalifikacija, ali da nije atraktvan.

"Lakše je da se malo uigramo, pošto su došli novi igrači i biće promena u timu. Prijaće nam slabiji protivnik, mislim da je lepše što je u gostima prva utakmica. To nije protivnik kojeg bi trebalo da se plašimo", naveo je Srnić.

Fudbaler Zvezde Vujadin Savić rekao je da je zadovoljan žrebom.

"Ne poznajem ih mnogo, ali siguran sam da će trener i stručni štab napraviti dobru analizu. Možemo da budemo zadovoljni što nije neko zvučno ime, mada takve i nismo mogli da dobijemo u prvom kolu, osim predstavnika iz Slovačke", rekao je on.

Savić je dodao da je za njegovu ekipu dobro što je prvi meč na gostovanju, ali i da bi bilo svejedno da je obrnuto. On je rekao da ne misli da je Spartaks u prednosti što je u toku letonsko prvenstvo, pošto će crveno-beli imati dovoljno prijateljskih utakmica za uigravanje.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: I to se događa- Odbija ponude iz Evrope da bi došao u Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja