DRAGAN DŽAJIĆ POSLE ŽREBA: Zvezda je favorit!
Foto: Nebojša Mandić

LIGA ŠAMPIONA

DRAGAN DŽAJIĆ POSLE ŽREBA: Zvezda je favorit!

Fudbal -

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je danas da ne očekuje mnogo neizvesnosti protiv Spartaks Jurmale i naveo da su fudbaleri srpskog kluba favoriti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Teško je govoriti o protivnuku koga ne poznajete dovoljno dobro. Vidimo i sada na Svetskom prvenstvu da su mnoge utakmice neizvesne, ali ne mislim da će ovaj naš okršaj biti takav. Smatram da je Zvezda favorit. Sada je najbitnije da odradimo dobro pripreme, da nastavimo sa predanim radom i da svakog protivnika koji nas očekuje shvatimo ozbiljno", rekao je Džajić.

Zvezda će 10. ili 11. jula gostovati Spartaks Jurmali u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija, dok će se revanš igrati posle sedam dana u Beogradu.

Dragan Džajić je rekao da to što će se prva utakmica igrati u gostima "ne menja ništa značajno" i da Zvezda treba da nastoji da već u tom duelu reši utakmicu kako bi sebi olakšala posao u revanšu.

Fudbaleri Crvene zvezde prethodne sezone su ostvarili veliki uspeh u Evropi i tako podigli očekivanja pred ovogodišnji start kvalifikacija.

"Prošla sezona je za nama, sada je sve novo. Sigurno imamo velike ambicije, a videćemo koliko ćemo ih ostvariti. Ako se prisetimo prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa na Malti videćete da je bilo možda i teže nego na meču u Moskvi protiv CSKA. Fudbal je toliko napredovao u svim zemljama tako da danas ne možete da kažete da je negde neko veliki favorit. Mi samo treba da nastavimo putem kojim smo krenuli prošle sezone, da idemo stepenik po stepenik i da učinimo sve kako bismo došli možda i do Lige šampiona", kazao je Džajić.

Crvena zvezda će se, ako prodje Spartaks, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa pobednikom duela izmedju Suduve iz Litvanije i kiparskog APOEL-a.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track