ZVEZDA IMA DVA NOVA IGRAČA: Milojević kompletira redove za Ligu šampiona
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

prelazni rok

ZVEZDA IMA DVA NOVA IGRAČA: Milojević kompletira redove za Ligu šampiona

Fudbal -

Iskusni golman Zoran Popović i krilni fudbaler Milan Jevtović pred potpisom ugovora sa crveno-belima

Crvena zvezda vodi pregovore sa Milošem Degenekom i Goranom Čaušićem, a blizu je finalizacije posla sa golmanom Zoranom Popovićem i krilnim fudbalerom Milanom Jevtovićem. Dok sportski menadžment čini sve da posao oko pojačanja završi u skorije vreme, dotle je ekipa predvođena trenerom Vladanom Milojevićem završila prvi deo priprema na Zlatiboru.

Zoran Popović ima 30 godina i radi se o iskusnom golmanu kojem je ostalo još šest meseci ugovora u norveškom klubu Bodo Glimt. Obeštećenje za njega neće biti veliko, a on dolazi u Crvenu zvezdu kao zamena za Milana Borjana koji će do kraja prelaznog roka gotovo izvesno pronaći unosan angažman u inostranstvu. Popović je u Srbiji branio za Voždovac, Napredak i Vojvodinu, inače je rodom iz Krajine, iz mesta Pakrac u Zapadnoj Slavoniji.

Milan Jevtović (25) fudbaler je kojeg zvezdaška javnost čeka godinu dana. Prošlog leta je uspostavljen kontakt sa njim, ali nije mogao da dođe jer je bio pod ugovorom o pozajmici sa norveškim Rozenborgom. Zimus je takođe povezivan sa crveno-belima, ali njegov matični klub Antalija nije dozvolio transfer. Sada se čini da je posao blizu kraju, a zbog dugova prema Jevtoviću, Antalija ne može da traži visoko obeštećenje. Inače, Milan Jevtović je kum fudbalera Crvene zvezde Branka Jovičića, a tokom ovih godinu dana odbijao je druge klubove, samo da bi ispunio dečački san i obukao crveno-beli dres.

Crvena zvezda je ovog leta dovela Dušana Jovančića, Dejana Melega i Nikolu Stojiljkovića. Prvu utakmicu u Evropi crveno-beli igraju 10. jula u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa u gostima. Revanš je sedam dana kasnije, a onda sledi okršaj protiv boljeg iz duela Suduve iz Litvanije i Apoela sa Kipra.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track