ZVEZDA DOVELA DVOJICU: Degenek i Ebesilio za Ligu šampiona i novu titulu!
Foto: Reuters

Kapitalci

ZVEZDA DOVELA DVOJICU: Degenek i Ebesilio za Ligu šampiona i novu titulu!

Fudbal -

Reprezentativac Australije koji je igrao na SP u Rusiji i Holanđanin iz Ajaksa najveći transferi crveno-belih ovog leta, stigao i Rašid Sumaila iz Gane

Crvena zvezda je konačno završila posao što se tiče štoperskih pozicija! Crveno-beli su doveli Miloša Degeneka, reprezentativca Australije, koji će zajedno sa Vujadinom Savićem i Srđanom Babićem biti u rotaciji za mesto defanzivca u pohodu na Ligu šampiona.

Miloš Degenek bio je velika želja sportskog sektora Crvene zvezde još pre dve godine, kada je generalni direktor Zvezdan Terzić pokušao da ga dovede. Pred mundijal uspostavljen je kontakt sa Srbinom iz Knina koji je pristao da dođe u Beograd, a čim je Australija okončala učešće na SP, Miloš Degenek se uputio za Srbiju. Na svom profilu na društvenim mrežama postavio je sliku da iz Moskve leti pravo za Beograd, a na fotku stavio potpis: - Kuća!

Njegov dolazak i lekarski pregledi očekuju se u petak, a Crvena zvezda je za Degeneka spremila trogodišnji ugovor. Pošto je reprezentativcu Australije ostalo još šest meseci ugovora sa japanskom Jokohamom, za njega će biti plaćeno obeštećenje od 200.000 evra. Prema informacijama iz Crvene zvezde, zarađivaće godišnje između 300.000 i 360.000 evra.

Pored njega, crveno-beli su završili posao sa dvojicom stranaca. Mesto centralnog veznog igrača rezervisano je za polaznika Ajaksove omladinske škole Lorenca Ebesilija koji dolazi iz kiparskog Apoela, mogućeg rivala u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, i za obeštećenje od 650.000 evra. Holanđanin je dobio lepe preporuke za Srbiju, Beograd i Zvezdu od zemljaka Donalda Mičela, a njegov dolazak očekuje se danas, kada bi trebalo da obavi lekarske preglede. Godišnje će zarađivati 500.000 evra.

U Beogradu je i štoper iz Gane Rašid Sumaila, koji dolazi na jednogodišnju pozajmicu iz Al-Kasije iz Kuvajta. Crveno-beli su ovog leta doveli Dušana Jovančića, Dejana Melega, Nikolu Stojiljkovića, Milana Jevtovića i golmana Zorana Popovića.

Partizan izabrao đetića

Krstović menja Jovanovića

Partizan je završio posao sa španskim štoperom Markom Valijenteom, a uprava bi uskoro trebala da finišira i dogovor sa najtalentovanijim fudbalerom Crne Gore Nikolom Krstovićem (18). Mladi napadač je član Zete, a u protekloj sezoni postigao je 15 golova. Njegovim dolaskom sasvim je izvesno da će klub napustiti talentovani Đorđe Jovanović koji se nalazi na pripremama sa ekipom u Sloveniji.

Kurir sport

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ne staje. Dolaze štoper iz Gane i napadač iz Holandije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track