CRVENO-BELI KRUNISALI DOBRU IGRU: Zvezda autogolom do pobede nad Apolon
Foto: FK Crvena zvezda

PRIPREME U AUSTRIJI

CRVENO-BELI KRUNISALI DOBRU IGRU: Zvezda autogolom do pobede nad Apolon

Fudbal -

Crvena zvezda je i u drugoj pripremnoj utakmici u Austriji zabeležila pobedu, ali i je prikazala vrlo dobru igru uz zavidan nivo fizičke pripremljenosti. Apolon je savladan 1:0 (0:0).

Crvena zvezda je ovog popodneva naišla na čvrstog i dobro pripremljenog protivnika koji se pokazao kao dobar test. Ekipa Vladan Milojevića je odigrala borbenu utakmicu. Bilo je lepih akcija, prodora, intervencija odbrane, međutim nije bilo golova u prvih 45 minuta.

Ben je i na današnjoj utakmici bio raspoložen, a po prvi put u startnoj postavi našao se Milan Jevtović. U prvom delu igre pretili su Ben i Srnić, ali bez pravog učinka.

Izlaskom Babića koji se tokom prvog dela požalio na povredu, došlo je do određenih pomeranja u odbrani. Filip Stojković je zaigrao na poziciji centralnog beka, Marko Gobeljić je prešao na desnu stranu, a levo je igrao Stefan Hajdin.

Kako je utakmica tekla, sve se više videlo da je Zvezda kvalitetnija ekipa i taj kvalitet je sve više i dolazio do izražaja. Kada se na to doda i bolja fizička pripremljenost našeg tima, nije čudno to što je Zvezda pokazala daleko više i što se tiče same igre, i što se tiče prilika za gol. Nedostajala je realizacija kako bi utisak bio kompletan, međutim za ovu fazu priprema je i očekivano da noge ne slušaju onako kako bi slušale tokom sezone.

Pokušavali su Zvezdini igrači sa distance, pre svih Ben i Meleg. Ben je uspeo i da postigne gol nakon jedne veoma lepe i tečne akcije, ali je poništen zbog ofsajda. U nekoliko navrata istakao se čuvar mreže Apolona koji je igrao u najjačem sastavu na ovoj utakmici.

Zvezda je ipak uspela da kruniše bolju igru, i to u 80. minutu posle prekida. Nenad Milijaš je izveo slobodan udarac sa desne strane, bio je to dobar centaršut, a Sardinero je loptu nespretno zahvatio i poslao ju je u sopstvenu mrežu.

Teren: U Vindišgarstenu Gledalaca: 50 Strelci: Sardinero u 80' (autogol)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Gobeljić, Jovičić, Krstičić, Ben, Jevtović, Srnić, Pešić. Igrali su još: Hajdin, Meleg, Milić, Stojiljković, Pavkov, Milijaš.

Apolon: Šembri, Papamihail, Vasiliou, Papoulis, Kirjakov, Sardinero, Jiste, Pedro, Vale, Saketi, Maglica.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track