ODGAJILI SMO GENERACIJU KU*VI! ZA DORUČAK NIGERIJAC, ŠVEĐANIN ZA RUČAK, ZA VEČERU... Zbog ovog teksta o Ruskinjama gori zemlja domaćina Mundijala!
Foto: AP

kontroverzan članak

ODGAJILI SMO GENERACIJU KU*VI! ZA DORUČAK NIGERIJAC, ŠVEĐANIN ZA RUČAK, ZA VEČERU... Zbog ovog teksta o Ruskinjama gori zemlja domaćina Mundijala!

Fudbal -

"Moskovski Kosmomolec" objavio je kontroverzni tekst o Ruskinjama tokom Mundijala, koji je pokrenuo pravu lavinu u ovoj zemlji.

Provokativni članak u popularnom ruskom tabloidu posramio je žene u zemlji domaćina Svetskog prvenstva, zbog njihovih romansi sa stranim navijačima, prenosi Raša Tudej, pa su krenule lavine kritika i rasprava o pravima žena u Putinovoj domovini.

Tekst je imao naslov: "Vreme kur*i: Ruske žene sramote svoju zemlju i sebe tokom Mundijala", i osim što je popularan na društvenim mrežama, za dan je pogledan 500.000 puta!

Autor je Platon Besedin koji je naveo da su treneri i fudbaleri pohvalili organizaciju Svetskog prvenstva, kao i da su strani navijači istakli da je Rusija sjajna zemlja sa gostoljubivim ljudima, suprotno onome što su mislili pre dolska. Ipak, problem su po njemu napravile ruske žene, koje naporno rade na održanju stereotipa "da su na prodaju".

- Nisu sve takve, naravno, ali crne ovce sramote celo stado. Budimo iskreni, ima mnogo ovakvih crnih ovaca - piše on a kao prilog tvrdnji navodi da su društvene mreže pune snimaka susreta stranaca sa lokalnim ženama. One se, kako on tvrdi, ponašaju kao "raspuštenice sa niskom društvenom odgovornošću".

- Odgajili smo generaciju kur*i, spremnih da rašire noge na prvi zvuk stranog akcenta. A ako još pokažu i dolare to je savršeno za njih - napisao je. Autor za takvo ponašanje žena krivi "degradaciju ruskih muškaraca, koji su slabi i neodgovorni", prenosi "RT".

Pored malih broja onih koji su javno stali u odbranu teksta, većina je osudila autora, a naslov je nakon toga i promenjen.

Kurir sport/RT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track