POBEDA ZA KRAJ: Crevena zvezda pobedila Bohemijans, debitovao Ebisilio
Foto: FK Crvena zvezda

PAVKOV JEDINI STRELAC

POBEDA ZA KRAJ: Crevena zvezda pobedila Bohemijans, debitovao Ebisilio

Fudbal -

Crvena zvezda je u poslednjim trenucima utakmice sa Bohemijansom stigla do zaslužene pobede, ukupno treće na pripremama u Austriji.

Ritam utakmica koje se igraju svakog drugog dana, primorao je i trenera Milojevića da malo promeša karte u odnosu na prethodni Zvezdin meč, ali veoma kvalitetna klupa koju Crvena zvezda poseduje omogućuje mu da nesmetano kombinuje bez bojazni da će se to odraziti na Zvezdinu igru.

U ekipu se vratio Srđan Babić, ali je Vujadin Savić dobio poštedu tako da se ponovo na štoperskoj poziciji našao Filip Stojković. Debitant u Zvezdinim timu bio je Lorenco Ebisilio koji je zauzeo poziciju najofanzivnijeg veziste, dok je Ben ovoga puta igrao na krilu.

Bohemijans, sedmoplasirana ekipa češkog prvenstva, pokazao se kao dobar protivnik, ali i na ovoj utakmici Zvezda je demonstrirala kvalitet, klasu i bolju fizičku pripremljenost. Zvezda je pokazala i u poslednjih nekoliko utakmica da kako vreme prolazi sve više pritiska rivala, i na kraju uspeva da postigne gol.

U prvom delu igre Zvezda je dva puta ozbiljno zapretila glavom, a protagonisti su bili Milić i Ben. Obojica su sa manje od pola metra promašili nebranjeni okvir gola. Priliku da svoj debi učini odličnim imao je i Ebisilio. Sredinom prvog perioda, Ebisilio je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora i izuzetno snažno šutirao, međutim i njegov pokušaj bio je za malo neprecizan.

Bohemijans je zapretio samo jednom, i to u završnici prvog dela kada je donekle uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu, ali ni napadač češke ekipe nije bio dovoljno precizan.

U nastavku je Crvena zvezda bila još bolja, i stvorila je još više prilika. Tada je i golman češkog tima pokazao kvalitet, i samo on je zaslužan što Zvezda nije povela. Najpre je Benu odbranio zicer nakon što se naš napadač izborio za loptu i poziciju za šut iz kaznenog prostora, a nešto kasnije je odlično reagovao posle snažnog šuta Krstičića po zemlji.

Česi nisu imali nijednu šansu u drugom delu, a Zvezda se nije zaustavljala. Strpljivo, svesna da će i u samoj završnici imati više snage od protivnika, Zvezda je gradila napade i čekala svoje šanse kojih je bilo. Jednu od boljih propustio je Nenad Milijaš u 80. minutu. Pavkov je najpre šutirao iz neposredne blizine, bio je izblokiran ali se lopta odbila do Milijaša koji je glavom šutirao, ali pravo u Valeša.

I taman kada je izgledalo da će Zvezda zabeležiti remi, odigran je još jedan lep napad preko Bena koji je uposlio Hajdina na desnoj strani, ovaj centrirao ka petercu a loptu je spremno sačekao Pavkov. Ovoga puta nije bilo spasa za Bohemians, i Crvena zvezda je uspela da zabeleži još jednu pobedu!

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će se vratiti za Beograd, a ono što nije dobra vest je da su utakmicu ranije morali da napuste Slavoljub Srnić i Nikola Stoiljiković, zbog povreda.

Teren: Lokalni teren u Štajeru Gledalaca: 200 Strelci: Pavkov u 90'

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin, Jovičić, Meleg, Ebisilio, Milić, Ben, Pešić. Igrali su još i: Srnić, Jevtović, Stoiljković, Krstičić, Pavkov, Terzić, Milijaš.

Bohemians: Valeš, Švec, Jindrišek, Reiter, Juliš, Hašek, Šmid, Krč, Dostal, Vodhanel, Mašek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track