CRVENO-BELI SPREMNI

POČINJE POHOD NA LIGU ŠAMPIONA: Crvena zvezda otputovala u Rigu (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Rigu na prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Letom u 10 časova, fudbaleri Crvene zvezde uputili su se ka Rigi, gde će u sredu od 18.00 (19 po lokalnom) igrati protiv Spartaksa prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbalski reprezentativac Australije Miloš Degenek veliko je Zvezdino pojačanje u ovom prelaznom roku, a pred put u Rigu govorio je o očekivanjima.

"Počinje borba za Ligu šampiona, spremni smo za sutrašnju utakmicu i očekujem da damo svoj maksimum. Očekujem da ćemo da se vratimo sa povoljnim rezultatom, a onda da dominiramo na svom terenu. Pratili smo rivala, dobra je ekipa, ne treba ih potcenjivati. Ipak, mislim da smo mi kvalitetniji i da ćemo to pokazati na terenu. Ja se fizički super osećam, dobro mi je u ekipi, svi su me super prihvatili, tako da sam spreman za sve izazove koji predstoje", rekao je Degenek.

Napadač Nikola Stojiljković rekao je "pozitivan rezultat" na gostovanju protiv Spartaksa.

"Očekujem da ostvarimo pozitivan rezultat, da se vratimo u Beograd sa pozitivnim rezultatom i da dočekamo sledeću utakmicu na našem stadionu u dobrom raspoloženju, kao i da se još bolje uigramo za ono što nas očekuje u sledećoj sezoni", rekao je Stojiljković.

Napadač Zvezde je prethodnih dana imao blagu povredu zadnje lože, ali je dodao da se u potpunosti oporavio i da je spreman za sutrašnju utakmicu.

"Odlično se osećam, spreman sam. Imao sam problema sa zadnjom ložom, ali sam spreman za ovu utakmicu. Gledali smo ih i mislim da ćemo još jednom po dolasku u Letoniju. O.K. su ekipa, čvrsti su, iako ne znam kakav baš fudbal igraju. Moramo biti maksimalno oprezni", rekao je Stojiljković.

Revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

Zvezda će, ako prodje Spartaks, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika duela izmedju APOEL-a sa Kipra i litvanske Suduve.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track