U PRVOM MEČU 'OBAVILI POSAO'

FUDBALERI RADNIČKOG OTPUTOVALI NA MALTU: Nišlije spremne za revanš sa Gziri Junajtedom (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iz Niša otputovali su na Maltu gde ih u četvrtak od 18 časova očekuje revanš meč sa Gziri Junajtedom u okviru 1. kola kvalifikacija za LE.

Nišlije su u prvoj utakmici na svom stadionu obavile veliki deo posla pobedom od 4:0, pa bi na Malti samo trebalo da obezbede, već viđeni, nastup u drugom kolu.

Rukovodstvo Radničkog je za put na Maltu obezbedilo čarter let sa niškog aerodroma, a u avionu koji je poleteo malo pre podneva, osim fudbalera, članova stručnog štaba i čelnika kluba, našli su se i predstavnici gradske uprave, društvenih i političkih organizacija, veterani Radničkog, novinari, kao i predstavnici svih navijačkih grupa niške ekipe.

Prvi čovek niškog Radničkog Ivica Tončev i trener Nenad Lalatović poručili su da nema opuštanja i da očekuju pobedu i na Malti.

"Pred nama je prva zvanična utakmica u Evropi za Radnički posle dugo vremena, velika stvar za grad Niš i južnu Srbiju. To je za nas najbitnije, da i aerodrom "Car Konstantin" doživi da fudbaleri Radničkog napuste Srbiju zbog međunarodnog meča. Nikada ništa nije završeno dok se ne odigra drugi duel, idemo kao da je bilo 0:0 u Nišu, na pobedu i očekujemo je", rekao je Tončev novinarima u Nišu pred put na Maltu.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Trener Lalatović, takođe, ističe da ništa nije rešeno.

"Ništa nije završeno, tek je odigrana prva utakmica. Kao što smo mi pobedili 4:0 u fudbalu je sve moguće, to sam preneo igračima. Daćemo sve od sebe da se u Niš vratimo sa još jednom pobedom i kvalifikujemo u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope", naveo je on.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Gzire i Radničkog igra se u četvrtak od 18 sati.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track