DŽABA MU ŠTO JE NAJBOLJI NA SVETU! ŠOK: Modrić mora na sud!
Foto: Reuters

DŽABA MU ŠTO JE NAJBOLJI NA SVETU! ŠOK: Modrić mora na sud!

Fudbal -

Kapitenu hrvatske fudbalske reprezetnacije Luki Modriću sudiće se na zagrebačkom sudu zbog lažnog svedočenja na suđenju bivšem čelniku FK Dinamo Zdravku Mamiću.

Županijski sud u Osijeku osudio je Zdravka Mamića na ukupno šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba.

Na zahtev Modrićevih advokatica, Vrhovni sud je prihvatio da se suđenje fudbaleru održi u Zagrebu, umesto u Osjeku.

Sud u Zagrebu će na jesen zakazati sednicu optužnog veća koje optužnicu protiv Modrića može da potvrdi, odbaci ili vrati na doradu tužilaštvu.

Tužilaštvo Modrića tereti da je 13. juna 2017 godine na Županijskom sudu u Osjeku, na suđenju Mamiću svesno neistinito rekao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se se reguliše podela obeštećenja u odnosu 50:50 između njega i kluba u kom je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor i da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen. Tužilaštvo tvrdi da iskaz ne odgovara istini, "jer je navedene anekse potpisao u vreme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je celokupan iznos pripao matičnom klubu" Po izlasku iz sudnice nakon Modrićevog svedočenja Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo".

Kurir sport/Večernji.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track