PODVIG MILOJEVIĆEVOG TIMA: Ova generacija Zvezdinih fudbalera je treća u istoriji u OVOJ kategoriji! (VIDEO)
Foto: Starsport©

ODLIČAN START SEZONE

PODVIG MILOJEVIĆEVOG TIMA: Ova generacija Zvezdinih fudbalera je treća u istoriji u OVOJ kategoriji! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su tek treći put u istoriji kluba uspeli da sačuvaju mrežu na prve tri evropske utakmice, a uspeh je značajniji kada se tom nizu doda utakmica prvog kola Superlige Srbije protiv Dinama iz Vranja, koja je završena ubedljivom pobedom bez primljenog gola.

Zvezdina evropska priča je počela 1. novembra 1956. godine, a sve do sezone 2000/01 nije se desilo da u prve tri utakmice golman crveno-belih ostane nesavladan.

Generacija predvođena trenerom Slavoljubom Muslinom, uspela je najpre da ostvari obe pobede bez primljenog gola u dvomeču protiv KI Klaksvika sa Farskih Ostrva, a zatim i u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Torpeda iz Gruzije. Uspeh Muslinove ekipe je ponovio tim Zorana Filipovića iz sezone 2002/03, koji je čak otišao i korak dalje. Odbrana predvođena Nemanjom Vidićem, uspela je da sačuva mrežu u dvomečima protiv Kairata i Kjeva iz Verone.

Od dolaska Vladana Milojevića na mesto šefa stručnog štaba, posle utakmice prvog kola grupne faze Lige Evrope prošle sezone, kada je Zvezda na svom stadionu odigrali nerešeno 1:1 protiv ekipe BATE Borisova, crveno-beli su uspeli da sačuvaju mrežu na osam od 11 evropskih utakmica, uz gol-razliku 7:2! Po gol su im dali jedino Arsenal u Beogradu i CSKA u Moskvi.

"Ključno je to što se branimo na isti način kao što napadamo. Cela ekipa učestvuje i svako ima i ofanzivne i defanzivne zadatke. Borimo se za svaku loptu, uklizavamo i ostavljamo srce na terenu tokom cele utakmice", kaže golman Milan Borjan.

Najveće zasluge za to imaju igrači i stručni štab, ali je i uloga navijača na stadionu ''Rajko Mitić'' od izuzetnog značaja.

"Pažljivo pripremamo apsolutno svaku utakmicu, bez izuzetka i navodno lakih protivnika. Kada igramo kod kuce, posebno se trudimo da uđemo maksimalno i dobro započnemo utakmicu, kako bismo podigli publiku koja nas kasnije nosi tokom čitave utakmice, čime nam olakšava da napadamo i da se branimo na pravi način", kaže Filip Stojković.

"Mnogo nam znači kada se dobro branimo, to nam svima diže samopouzdanje, kada smo čvrsti i kompaktni, onda je lakše i nama iz odbrane. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu", dodaje Vujadin Savić.

Čak sedmorica igrača i dvojica golmana u ove četiri utakmice su bili deo odbrambenog bedema - čuvari mreže Milan Borjan i novajljija Zoran Popović, kao i odbrambeni igrači Vujadin Savić, Filip Stojković, Milan Rodić, Srđan Babić, Marko Gobeljić, novajlija Miloš Degenek i dete Crvene zvezde Aleksa Terzić.

"Sa jedne strane, svi su se uklopili od prvog dana. Došlo je par novih igrača, ali je kostur tima ipak ostao isti. Sa druge strane, na terenu se polako uklapaju i za sada sve ide kako treba. Miloš (Degenek) je odlično zamenio Le Taleka, igramo odlučno i čvrsto, cela ekipa je zaslužna za to. Ne primamo golove, a postižemo ih i pobeđujemo, što je najbitnije. Nadam se da ćemo tako nastaviti", zaključuje Borjan.

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track