GOLMAN ENGLESKE NA METI PLAVACA: Čelsi zainteresovan za Džordana Pikforda
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Klub sa Stamford Bridža želi da se pojača

GOLMAN ENGLESKE NA METI PLAVACA: Čelsi zainteresovan za Džordana Pikforda

Fudbal -

Fudbalski klub Čelsi želi da dovede golmana Evertona Džordana Pikforda, ako proda Real Madridu svog golmana Tiboa Kurtoa ovog leta.

Ranije ove nedelje britanski mediji preneli su da su golman Lestera Kasper Šmajhel i Džek Batland iz Stouka kandidati Čelsija, ali da je Pikford ipak prva želja londonskog kluba.

Everton će verovatno pokušati da zadrži igrača za kojeg je Sanderlendu prošlog leta platio 30 miliona evra i koji je s reprezentacijom Engleske stigao do polufinala Svetskog prvenstva.

Pikford je prošle sezone proglašen najboljim igračem Evertona, a u glasanju su učestvovali i navijači i njegovi saigrači.

Liverpul je "ukrao" Čelsiju golmana Rome Alisona Bekera, koji je bio prvi izbor novog trenera Mauricija Sarija, ali je sada Pikford prva opcija. Uprava Čelsija tek treba da kontaktira Everton, a do sada se klubovi nisu izjašnjavali.

Pretpostavlja se da će Kurtoi biti dozvoljeno da napusti Stamford Bridž ovog leta, iako ima ugovor na još godinu dana u Čelsiju. Belgijski golman rekao je da je spreman da ostane do kraja ugovora i sledećeg leta ode kao slobodan igrač.

Sari je rekao novinarima da želi da razgovara sa Kurtoom pre donošenja bilo kakve odluke.

Golman će se u ponedeljak priključiti treningu Čelsija, nakon što se vrati sa odmora, posle učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Belgije.

Beta Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track