SAMOUVERENO U SUDUVI Ben: Na pobedu i u Litvaniji!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

kvalifikacije za ligu šampiona

SAMOUVERENO U SUDUVI Ben: Na pobedu i u Litvaniji!

Fudbal -

Napadač Crvene zvezde posle trijumfa u prvom meču u Beogradu od 3:0, najavljuje još jednu dobru utakmicu u Evropi

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 19.30 časova u Marijampolu igraju revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve. Crveno-beli su pre nedelju dana bili ubedljivi protiv prvaka Litvanije pobedivši ga s rezultatom 3:0 na stadionu "Rajko Mitić". Na toj utakmici blistao je dvostruki strelac Nemanja Radonjić, dok je jedan gol dao Holanđanin Lorenco Ebisilio.

Bitnu ulogu u trijumfu nad Suduvom, koja je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona napravila senzaciju izbacivanjem kiparskog Apoela, imao je i El Fardu Ben. Brzonogi i snažni napadač tvrdi da će ekipa biti maksimalno motivisana u sredu u Litavniji. Crvena zvezda ima lepu prednost iz Beograda, ali reprezentativac Komorskih ostrva najavljuje trijumf i na gostovanju.

- Želimo da napravimo iskorak, da uđemo u Ligu šampiona i zato nam je meč sa Suduvom mnogo važan. Moramo da zadržimo visok nivo igre, kao i smirenost i hladnu glavu. Pobeda u Litvaniji približila bi nas našem cilju i zato ćemo naporno raditi kako bismo je i ostvarili - poručio je Ben.

Fudbaler koji je prošao fudbalsku školu u Francuskoj bio je strelac drugog gola iz penala, u prvenstvenoj utakmici protiv niškog Radničkog (2:0). - Bila je to jako teška utakmica za nas. Najvažnije je da smo osvojili tri boda i nastavili sa pobedama. Možda nismo bili na svom nivou, jer nismo igrali svoju najbolju igru. Znam da ćemo izvući pouke iz te utakmice - kazao je Ben i dodao: - Za mene je gol protiv Radničkog poseban, jer je moj prvi u Superligi ove sezone. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu da pomažem ekipi.

Legija na iskušenju

Spartak ima meč loptu

Crvena zvezda će u utorak uveče dobiti protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto slovački Spartak na svom terenu dočekuje poljsku Legiju. U prvoj utakmici odigranoj u Varšavi pre nedelju dana, na opšte iznenađenje slavio je tim iz Trenčina sa rezultatom 2:0. U redovima Spartaka nema Srba, dok za Legiju igra Miroslav Radović bivši igrač Partizana, a tu je i Crnogorac i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović.

29 godina ima napadač 15 utakmica za Zvezdu 9 golova dao za crveno-bele

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track