FUDBALSKO PRIJATELJSTVO: Uspešan završetak 14. Međunarodnog omladinskog turnira u Foči
Foto: Promo

Fudbal je šansa

FUDBALSKO PRIJATELJSTVO: Uspešan završetak 14. Međunarodnog omladinskog turnira u Foči

Fudbal -

Fudbalsko prijateljstvo na obalama Drine i Ćehotine započeto je 2005. godine.

Kroz Međunarodni omladinski turnir “Football friends” u Foči prošlo je na stotine mladih igrača iz više evropskih zemalja - od Engleske, Velsa, Holandije, Austrije, Poljske do Grčke, Bugarske, Rumunije, ali je pre svega prepoznatljiv po ekipama sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Ove godine turnir je dobio i međukontinentalni karakter, jer se porodici prijatelja fudbala prvi put pridružio i jedan klub iz Azije- Tjencin Ćuenđen iz Kine.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić ističe da je ovaj grad 14 godina domaćin po mnogo čemu jedinstvene manifestacije.

“Ovaj turnir pre svega promoviše prijateljstvo i veze među ljudima. Na terenu u Foči vidjeli smo mnoge mlade talente, mlade fudbalere koji su kasnije postali reprezenativci svojih država, postali su prvotimci, igrači svetskog glasa”, rekao je Mašić.

foto: Promo

Titulu prijateljstva, treću godinu u nizu osvojili su Riječani, a kao i prošle godine u finalu su bili bolji od beogradske Crvene zvezde i to na penale, nakon što je meč završen nerešenim rezultatom 1:1.

Fudbal je šansa, moto je ovogodišnjeg turnira. Prijatelji lopte iz Foče poručili su da je fudbal šansa da budemo bolji. A tunir “Football friends” upravo uči mlade igrače fer igri, toleranciji i poštovanju protivnika.

“Kao što smo prošle godine obećali, da turnir ima nešto novo, čini mi se da smo sa prijateljima iz Kine uspeli. Oni su preleteli 10.250 kilometara da bi došli do Foče, da bi videli ovaj grad i pokazali da fudbal nema predrasuda, da je fudbal velika šansa i da je izuzetno dobra poseta na svim utakmicama veliki dokaz kako Fočaci vole i poštuju ne samo fudbal, već i goste koji im dolaze svakog leta”, kaže Zoran Avramović, predsednik “Football friends” koji je i istakao:

“Još jednom smo ponovili da je “Football friends” posvećen jednoj prekrasnoj mladosti, generacijama budućih dobrih ljudi, kojima niko i više nikad ne smije oduzeti nadu i uskratiti snove.

Bez obzira na razlike u jezicima, ideologiji i vjeri.

Nadu, da snovi stvaraju budućnost. Nadu i vjeru da je fudbal šansa. Da uspiju.

I u fudbalu. I u životu.”

foto: Promo

Kurir sport Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track