HUMANITARNE NIŠLIJE: Radnički uplatio pomoć za lečenje novinara Aleksandra Nikolića
Foto: Starsport©

DEO PRIHODA OD MEČA SA GZIROM

HUMANITARNE NIŠLIJE: Radnički uplatio pomoć za lečenje novinara Aleksandra Nikolića

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša uplatio je danas deo prihoda od prodaje karata za utakmicu s Gzirom za lečenje niškog sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

Ovaj 27-godišnji novinar živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu, a boluje od akutne mijeloidne leukemije, koja brzo i agresivno napada organizam.

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju, gde mu je ustanovljena leukemija.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo ciklus hemioterapije. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa. Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija.

Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Nikoliću za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže ovom 27-godišnjem momku šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Radnički je apelovao da svi pošalju SMS poruku u kojoj treba da napišu 499 na broj, ali i uplatama na dinarski (160-503253-25) ili devizni račun (00-540-0002670.3), kao i putem linka e-doniraj.

Nikolić se bavi sportskim novinarstvom, a najviše prati fudbal i košarku. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala, a stalni je izveštač sa utakmica Radničkog.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track