SADA I ZVANIČNO! Smenjen Đukić! Bata Mirković od ponedeljka na klupi Partizana!
Foto: Starsport©

Gotovo

SADA I ZVANIČNO! Smenjen Đukić! Bata Mirković od ponedeljka na klupi Partizana!

Fudbal -

Miroslav Đukić više nije trener Partizana, odlučeno je na Odboru za hitna pitanja koji je zasedao u Humskoj.

"Miroslav Đukić nije više trener Partizana. Klub mu se zahvlajuje na svemu sto je dosad uradio za nas, kao što je i on zahvalan Partizanu. Rastajemo se u dobrim odnosima. Sada već bivši trener ne potražuje nikakvu nadoknadu od kluba, a sav dug prema njemu biće mu isplaćen u naredne dve godine", rekao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Novi trener crno-belih biće Zoran Bata Mirković, koji će zvanično biti promovisan u ponedeljak.

"Novi trener biće imenovan u naredna dva ili tri dana, ali postoji dogovor sa Zoranom Batom Mirkovicem i on će preuzeti funkciju novog trenera", rekao je Vazura.

Đukiću se odavno drmala klupa, još krajem prošle sezone, ali su u Humskoj 1 odlučili da ga tada ne smene, jer bi u tom slučaju, s obzirom na to da je imao važeći ugovor, morali da mu isplate veliku odštetu.

Dozvolili su mu da nastavi da radi, ali igra Partizana ni u novoj sezoni nije zadovoljila nikog u Humskoj, pa je rastanak bio neminovan.

Đukić je drugi mandat u Partizanu počeo prošlog leta i uspeo da osvoji trofej u Kupu Srbije, ali je izgubljena titula šampiona.

Novi šef struke crno-belih postaće legendarni Bata Mirković. Po završetku igračke karijere kao trener je radio u Sinđeliću i kao pomoćnik selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću.

PARTIZAN: HVALA, ĐUKIĆU

Fudbalski klub Partizan izdao je zvanično saopštenje povodom smene trenera Miroslava Đukića.

"Fudbalski klub Partizan je, nakon sastanka sa trenerom Prvog tima, na danas održanim sednicama Odbora za hitna pitanja i Upravnog odbora doneo jednoglasnu odluku da sporazumno raskine ugovor sa gospodinom Miroslavom Đukićem.

Fudbalski klub Partizan se, ovom prilikom, istinski zahvaljuje dosadašnjem treneru Đukiću na predanom i profesionalnom radu, izuzetnim ostvarenim rezultatima u evropskim takmičenjima, osvajanju nacionalnog fudbalskog Kupa i želi svaku sreću i uspeh u nastavku njegove trenerske karijere.

Miroslav Đukić ističe svoju zahvalnost Partizanu, veoma korektnoj i iskrenoj međusobnoj saradnji, podršci i svesrednim nastojanjima na ostvarivanju kvalitetnih rezultata dostojnih tradicije i slave kluba", navodi se u saopštenju crno-belih.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track