PLANULI DRESOVI RONALDA: Rasprodate sve crno-bele sedmice! Juventus zaradio NEVEROVATNU SUMU NOVCA!
Foto: Printscreen

OPARILI SE

PLANULI DRESOVI RONALDA: Rasprodate sve crno-bele sedmice! Juventus zaradio NEVEROVATNU SUMU NOVCA!

Fudbal -

Ludnica koju je izazvao prelazak Kristijana Ronalda u Juventus ne jenjava.
Zapravo moglo bi se reći da je dostigla svoj vrhunac, pošto u zvaničnim prodavnicama torinskog kluba više nema dresova sa imenom najboljeg fudbalera sveta jer su, verovali ili ne, svi rasprodati!

Iz "stare dame" potvrdili su ovu informaciju, a kako navode, u nekim njihovim šopovima može se naći još po koji komad u veličini DžDžL. Ovaj podatak odmah je za sobom povukao pitanje koliko je to Juve zaradio u poslednji nekoliko nedelja, ako već vlada nestašica za dresom Portugalca.

Jedan originalni dres sa brojem "7" i natpisom Ronaldo prodaje se po ceni od 130 evra što nas dovodi do zaista vrtoglave cifre. Ipak, kada se uzme u obzir činjenica da veći deo od ukupne cene ide proizvođaču sportske opreme, a ne klubu, onda dolazimo do podatka da je u prvoj turi prodaje Juventus profitirao oko sedam miliona evra.

Neverovatan je podatak da se samo za prva 24 časa nakon što se dres pojavio u zvaničnim radnjama prodalo čak 520.000 komada! A kako javljaju iz "Adidasa", svi fanovi koji žele da dođu do svog primerka moraće da sačekaju kraj seprtembra kada se očekuje puštanje nove ture opreme sa prezimenom najpopularnije fudbalera današnjice.

130 evra košta originalni dres Kristijana Ronalda 7 miliona evra Juvenrus zaradio do sada od prodaje 520.000 komada prodati za prvih 24 sata 60 miliona zaradiće za godinu dana 30 miliona je ronaldova godišnja plata

Crno tržište pliva u parama Kopije dresova i do 30 evra

Stručnjaci procenjuju da na crnom tržištu prodaja dresova ide još luđe nego kada su u pitanju originali u zvanični šopovima. Kako se navodi, vlasnici radnji koje proizvode kopije zarađuju i dvostruko više od vlasnika prava na dres - "Adidasa", Juventusa, pa i samog Ronalda. Cene na crnom tržištu variraju, ali se bolje kopije prodaju i po ceni od 30 evra po komadu.

Autor: Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track