Prosinečki: Naviknite se da pobeđujete!

Intervju, Robert Prosinečki, trener Crvene zvezde: Titula po svaku cenu

Prosinečki: Naviknite se da pobeđujete!

Fudbal -
Ovo je Zvezda, ko nije toga svestan toga, može odmah da ide u drugi klub

Spreman da sruši Partizan.Otvoren kao i uvek, spreman da zastane kraj svakog klinca koji mu traži autogram, Robert Prosinečki ponovo je sa Zvezdom na Zlatiboru. Poseta nova, snovi isti - titula prvaka Srbije.♦ Proletos ste tri puta zaredom pobedili Partizan. Možete li im konačno uzeti i titulu?

- Mi želimo prvenstvo. Želimo da prekinemo tu dominaciju. Sa te tri pobede napravili smo dobar pomak, i to i igračima, i klubu, i svima nama daje veliki, veliki optimizam.♦ Na ove vaše najave iz Partizana kažu: „Dok je Robi u Zvezdi, mi ne brinemo za titulu“.

- Ne poznajem uopšte tog gospodina koji tako priča... Zaista ga ne poznajem i to ne mogu da komentarišem!♦ I poslednja sezona pokazala je da prvenstvo ne odlučuju direktni mečevi Zvezde i Partizana, već utakmice s „malim“ klubovima.

- Tu je sve jasno, ako želiš prvenstvo, onda moraš da pobeđuješ. Mi smo u prošloj polusezoni napravili jednu super seriju, osvojili Kup, izgubili tek poslednju utakmicu, kad je sve bilo rešeno... Učinićemo sve da i u sezoni koja dolazi igramo dobro, da pobeđujemo.♦ Koliko je teško držati ekipu osam-devet meseci pod stalnim pritiskom da moraju da pobeđuju iz kola u kolo?

- Neka se naviknu! Ovo je Zvezda. I u Barseloni i Realu moraju da pobeđuju svaku utakmicu. Ko ne može, neka ide u neki drug klub, pa ako dobiju utakmicu, dobro je, ako ne dobiju, isto je dobro. Ne želim da potcenjujem nikoga, ali zato i igraju u Zvezdi, moraju stalno da igraju dobro, da stalno pobeđuju.♦ Mnogi kažu da ste nekad bili više posvećeni treningu, da ste bili manje zvezde, a više radnici i trkači na terenu...

- Ne bih se složio s tim. Ono što mogu reći, jeste da moji momci rade izvanredno. Za godinu i po dana ni sa jednim nisam imao ni jedan jedini problem... Nije to bilo baš tako, nego, jednostavno bila je mnogo jača liga, ali tu ima puno stvari... Kada bih počeo da analiziram, ne bi stalo u čitav Kurir.

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

Navijam i za Srbe i za Hrvate

♦ Čekaju nas mečevi između Srbije i Hrvatske za Svetsko prvenstvo. Ako bi vas Siniša pitao za savet, šta biste mu rekli?

- Siniša zna dovoljno Hrvatsku, imao je prilike često da ih gleda. Ista je situacija i sa Štimcem. Cela grupa je teška, ne svodi se tu sve samo na mečeve Srbije i Hrvatske.♦ Čitaoci Kurira očekuju da nam kažete za koga ćete navijati u okršaju Srbije i Hrvatske?

- Navijaću za dobar fudbal, za dobru atmosferu, i da obe reprezentacije odu na Svetsko prvenstvo. Eto, toliko mogu da kažem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track