ŠOK! DVOGLAVI ORAO MU DOŠAO GLAVE: Behrami se umrlicom oprostio od reprezentacije Švajcarske (FOTO)
Foto: EPA

BIZARNO

ŠOK! DVOGLAVI ORAO MU DOŠAO GLAVE: Behrami se umrlicom oprostio od reprezentacije Švajcarske (FOTO)

Fudbal -

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković "izbacio" je iz nacionalnog tima Valona Behramija, koji tvrdi da se radi o "političkoj odluci, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Švajcarski mediji su preneli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla sa Kosova, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio.

Preko tvitera, Behrami je poručio: "Završena je moja međunarodna karijera" uz sliku koja je sve šokirala.

Na njoj vidimo Valona u crno-belom dezenu, baš onako kako se prave umrlice. Šta je tpo trebalo da znači, ostaće nam misterija, ali je svakako neukusno.

My international career is over ?? #chapterclosed

A post shared by Valon Behrami (@valonbera) on

Prema rečima ovog fudbalera on je iz reprezentacije izbačen iz političkih razloga.

"Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli", objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

Poslednjih nedelja došlo je do podele u nacionalnoj selekciiji koja mu se nije svidela.

Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlom, Behrami je odgovorio jasno sa "da".

Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu.

"Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal", kazao je on.

Da posetimo, Behrami je prvi počeo sa provokacijama na račun Srbije još mnogo pre Džake i Šaćirija koji su to učini na nedavno završenom Mundijalu. Mnogi su učekivali da će žrtve ove seče biti upravo njih dvojica, ali očigledno da je Behrami izvukao deblji kraj.

Kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track