PALA ODLUKA: Zvezda prodaje Radonjića i Krstičića!
Foto: Starsport©

Zemljotres

PALA ODLUKA: Zvezda prodaje Radonjića i Krstičića!

Fudbal -

U slučaju da se crveno-beli ne plasiraju u Ligu šampiona, čelnici kluba će morati da prodaju dvojicu najboljih igrača kako bi napunili budžet za sezonu

Ukoliko ne prođe u grupnu fazu Lige šampiona, rukovodstvo Crvene zvezde prodaće svoja dva najbolja igrača, saznaje Kurir.

Nemanja Radonjić i Nenad Krstičić gotovo izvesno će napustiti Marakanu ukoliko crveno-beli ne ispune najveći cilj. Obojica imaju veliku cenu na evropskom tržištu, a Crvena zvezda bi na njihovoj prodaji prihodovala više od deset miliona evra!

Nemanja Radonjić sjajno je počeo sezonu u crveno-belom dresu, bio njen najbolji fudbaler tokom kvalifikacija u Ligi šampiona, a igrao je i za reprezentaciju Srbije na SP u Rusiji. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odbio je sve ponude za njega ispod 10 miliona evra. Radonjića traže klubovi iz "lige petice", a konkretni su bili Sevilja, Štutgart i Đenova, dok je Napoli samo izviđao teren. Sevilja je bila najizdašnija - ponudila je devet miliona, Štutgart osam, ali su i jedni i drugi odbijeni. To ne čudi, jer čelnici Zvezde žele da izvuku što više novca za Radonjića jer su ga prošlog leta doveli za džabe, ali u dogovoru s Romom i menadžerskom agencijom. Prema tom dogovoru, crveno-belima pripada 60 odsto od transfera, dok bi Roma i agencija podelili ostatak.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Nenad Krstičić je diskretni heroj Crvene zvezde. Momak koji se ne eksponira u javnosti i fudbaler koji je svojim partijama jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule. Prošlog leta je stigao u smiraj prelaznog roka i bio među najboljima u Ligi Evrope. Ovog leta postigao je dogovor s klubom da će ostati na Marakani ako se Zvezda plasira u Ligu šampiona, u protivnom, biće prodat jer ima još godinu dana ugovora. Sigurno je da bi Zvezda na njegovoj prodaji zaradila najmanje tri miliona evra.

- Došao sam ovde i ostao da bih igrao Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom. To mi je cilj. Hoću sa Zvezdom u Ligu šampiona - poručio je Nenad Krstičić.

Prodaja dvojice najboljih fudbalera je izvesna samo u slučaju neulaska u Ligu šampiona. Plasman u elitno takmičenje donosi zaradu između 15 i 20 miliona evra, što je suma koja bi čelnicima omogućila da pojača ugovore većini igrača i spreči prodaju glavnih fudbalera.

Nemanja Radonjić

Godine: 22 Pozicija: levo krilo Utakmica za Zvezdu: 43 Golova za Zvezdu: 10 Klub za njega traži: 10 miliona evra Ugovor do: jun 2019. godine

Nenad Krstičić

Godine: 28 Pozicija: zadnji vezni Utakmica za Zvezdu: 41 Golova za Zvezdu: 4 Klub za njega traži: 3 miliona evra Ugovor do: jun 2019. godine

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track