ZBOG DEKIJA JE POČEO DA IGRA FUDBAL, A ŠAMPION SVETA POSTAO JE U - KOŠARCI! Evo kako se završio duel dva Dejana na fudbalskom i košarkaškom terenu! (FOTO)
Foto: deki5

SJAJNO

ZBOG DEKIJA JE POČEO DA IGRA FUDBAL, A ŠAMPION SVETA POSTAO JE U - KOŠARCI! Evo kako se završio duel dva Dejana na fudbalskom i košarkaškom terenu! (FOTO)

Fudbal -

Dejan Stanković mu je bio idol u detinjstvu. Zbog njega je počeo i da trenira fudbal, ali su treneri procenili da nije dovoljno talentovan. Promenio je sport, počeo je da igra košarku i... posle nekoliko godina postao je prvak sveta.

Dejan Majstorović tri puta je osvajao titulu svetskog šampiona u basketu 3x3, a tokom boravka na Zlatiboru nije propustio priliku da se upozna sa svojim idolom, ali i da polaznicima fudbalskog kampa Deki5 podeli šampionski pelcer.

- Jedan od mojih snova bio je da upoznam Dejana Stankovića. Fenomenalan sportista, a sad sam shvatio i da je fenomenalan čovek. Sa svojim fudbalskim kampom Deki5 ovde na Zlatiboru radi fantastičnu stvar. Veoma je posvećen ovim klincima, primetno je da deca uživaju u njegovom društvu i ja ih potpuno razumem zašto je to tako. Kamp je fenomenalno organizovan, sa decom se izvanredno radi i mnogo mi je drago da sam bio u prilici da sve ovo doživim - rekao je Majstorović.

foto: deki5

Polaznici druge smene kampa Deki5 bili su u prilici da isprate nesvakidašnji duel dva Dejana na fudbalskom i košarkaškom terenu. Rezultat je bio 1:1, a zanimljivo je da Majstorović bio bolji na fudbalskom, a Stanković u košarkaškom duelu. Majstorović je uspeo da odbrani penal Stankoviću, dok je nekadašnji as Intera bez promašaja šutirao slobodna bacanja:

- Bio je odličan. Stvarno ima dobru ruku, mekanu, što mi košarkaši volimo da kažemo pravi pamuk - uz osmeh je konstatovao Majstorović.

foto: deki5

Stanković se zahvalio Majstoroviću na poseti, pre svega jer su deca bila u prilici da se druže sa još jednim vrhunskim sportistom:

- Čast mi je bila da upoznam takvog šampiona. Majstrović i njegovi saigrači iz naše reprezentacije u basketu zaslužuju jedno veliko bravo za sve uspehe koje su ostvarili poslednjih godina. Njegova poruka ovoj deci je bila dragocena, jer je počeo sa fudbalom i treneri su mu rekli da nije talentovan i on se tako iznervirao da je otišao u basket i postao svetski šampion. Mislim da im ta priča može mnogo pomoći u životu - rekao je Stanković i potom prokomentarisao nerešen ishod u duelu sa Majstorovićem:

foto: deki5

- Svako voli da pobedi, tako i ja. Promašio sam penal, on je promašio slobodno bacanje tako da smo 1:1 na tuđim terenima. Zaista volim basket, često pikam sa sinovima, uživao sam na terenu sa Majstorovićem - poručio je Stanković.

1 / 12 Foto: deki5

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track