DAO GOL NA DEBIJU: kada Grobari OVO saznaju o Zakariću, postaće im novi ljubimac (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

zbog dolaska u Humsku bio na udaru Željezničara

DAO GOL NA DEBIJU: kada Grobari OVO saznaju o Zakariću, postaće im novi ljubimac (VIDEO)

Fudbal -

Želja da dođem među crno-bele bila je toliko jaka da bih istrpeo i pola godine neigranja. Poziv ovakvog kluba se ne odbija, kaže igrač koji je već na početku oduševio navijače

Goran Zakarić je u ekspresnom roku postao miljenik navijača Partizana. Gol koji je postigao u Danskoj u prvom meču protiv Nordsjelanda, samo je pokazao da crno-beli nisu pogrešili što su u svoje redove doveli najboljeg fudbalera u BiH. Zakarić je u intervjuu za Kurir priznao je da je imao ogromnu želju da dođe u Humsku i da bi žrtvovao suspenziju od pola godina, samo da zaigra za Partizan.

Umalo da žrtvujete sezonu u želji da zaigrate za Partizan. Kako vam se sada čini cela ta situacija u kojoj vam je pretila suspenzija Željezničara?

- Da, imao sam ogromnu želju da dođem u Partizan i to po svaku cenu, jer jednostavno ovakav klub sa ovakvim imenom se ne odbija. Istrpeo bih i pola godine neigranja samo da budem deo Partizana - kazao je Goran Zakarić. Debi iz snova, već na prvoj utakmici protiv Nordsjelanda postigli ste pogodak.

Kakav je bio osećaj?

- Pa bolje nije moglo početi! Taj pogodak će mi dati još snage, želje i vere u sebe da mogu da pomognem klubu kad god to bude trebalo.

Šta očekujete u revanšu protiv Danaca koji se igra sutra na vašem stadionu i koji su dometi kluba u Evropi ove sezone?

- Očekujem jednu tvrdu utakmicu iz razloga što je Nordsjeland čvrsta ekipa fizički veoma spremna i očekuje nas težak meč. Najpre želim da dođemo do plej-ofa, a onda moramo dati sve od sebe i moramo da verujemo da možemo doći do grupne faze.

Kako vam se čini Beograd? U klub ste došali u istom periodu kada i trener Zoran Bata Mirković.

- Tu sam nekoliko dana za sada je sve super, sviđa mi se Beograd i nadam se da ću ovde provesti lep deo života. Pa da, trener i ja smo došli u isto vreme, istog dana. Imam super odnos sa trenerom, ne samo s njim nego i sa svima ostalima u klubu. Drago mi je da imam prliku da me trenira takav bivši igrač, a sadašnji trener. Mislim da je svima drago što je tu i ja verujem da ćemo brzo dostići nivo kakav svi želimo u Partizanu.

Kako su vas primili ostali saigrači?

- O ekipi mislim sve najbolje, jer sam tako dočekan od saigrača da sam se odmah uklopio. Bolji početak nije mogao da se desi. Ekipa je kvalitetna i mislim da će kroz neko vreme to izgledati sve bolje.

Da li Partizan može da vrati titulu u Humsku?

- Nama je cilj da budemo prvi i da osvojimo sve sto se može. Sad, da li ćemo uspeti u tome, ostaje da se vidi. Zvezda ima prednost od pet bodova, ali liga je tek počela i ja verujem u našu ekipu. Možemo stići tu prednost - zaključio je Zakarić.

Ševčenko je velii majstor

Ko vam je fudbalski uzor?

- Kao mali sam imao dosta igrača koji su mi bili uzor kao što su Ronaldinjo ili Ronaldo. Ipak, nekako mi se svidela igra Ševčenka, bio je veliki majstor - istakao je reprezentativac BiH.

Navijači su naš 12. igrač

Kakvo mišljenje imate o navijačima Partizana?

- O našim navijačima jednostavno je suvišno bilo šta govoriti, zna se ko su oni i kako izgledaju na stadionu. Nadam se da će nam biti od velike pomoći i u četcvrtak. Očekujemo ih u velikom broju i neka budu 12 igrač - poručio je Zakarić.

Dinamo ima sistem

Bili ste šest godina u Dinamu, iako niste odigrali nijedan meč za klub iz Zagreba. Koja je njihova tajna da često igraju u Ligi šampiona?

- Bio sam vezan za Dinamo, ali na pozjamicma u različitim klubovima. Uvek sam bio blizu kluba. Što se tiče njihovog uspeha na evro-sceni, to je sad pitanje za Dinamo, rade odličan posao što se tiče transfera. Jednostavno idu u pravom smeru i tako rade već godinama - objasnio Zakarić

Lična karta Goran Zakarić ROĐEN: 7. novembar 1992. GRAD: Gradiška karijera POČETAK: Prve korake napravio u Kozari iz Gradiške, pa prešao u Široki Brijeg USPON: Za seniore debitovao 2010. i odmah dao gol. Ubrzo prešao u Dinamo PROFI: Široki Brijeg, Dinamo zagreb, pa na pozajmici igrao u Lokomotivi, Zrinjskom i Slaven Belupu. Prešao u Željezničar 2017, pa u Partizan. DOSTIGNUĆA: Titula u Premijer ligi BiH, Kup BiH, najbolji igrač lige.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track