SAMO DEKI I DRULA ISPRED RADONJE: Treći Zvezdin transfer u istoriji po vrednosti!
Foto: Reuters

posao decenije

SAMO DEKI I DRULA ISPRED RADONJE: Treći Zvezdin transfer u istoriji po vrednosti!

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja radonjić prodat Marselju za 12 miliona evra, skuplje transfere od njega ostvarili samo Dejan Stanković i Goran Drulić

Crvena zvezda je ugovorila sa Olimpikom iz Marselja rekordni transfer za Nemanju Radonjića! Ukupno crveno-beli će dobiti 12 miliona evra za talentovanog fudbalera, plus dva miliona evra bonusa, ukoliko Radonjić sa novim klubom u naredne četiri sezone bude igrao Ligu šampiona (500.000 za svaku ulazak u grupnu fazu).

To je ukupno treća najveća prodaja nekog od igrača Crvene zvezde. Rekord do sada drži Dejan Stanković koji je u sezoni 1998/1999 prodat Laciju za 15 miliona evra, dok je na drugoj poziciji Goran Drulić koji je u sezoni 2001/2002 otišao u Saragosu za 13 miliona evra. Nemanja Radonjić je nadmašio takve fudbalske veličine Crvene zvezde kao što su Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Nemanja Vidić... Iza sebe je ostavio i svoje klasiće Marka Grujića koji je otišao u Liverpul za sedam miliona evra, odnosno Uroša Račića koji je prešao u Valensiju za 2,2 miliona evra.

nemanja radonjić
nemanja radonjićfoto: Starsport©

Shodno ranijem ugovoru sa Romom i menadžerskom agencijom koja zastupa Nemanju Radonjića, Crvenoj zvezdi neće pripasti ceo iznos. Naime, crveno-bele od 12 miliona evra koliko će Marselj platiti za vihorno krilo, očekuje nešto više od sedam miliona, što je svakako sjajna suma, s obzirom da prošlog leta klub nije uložio ni dinara za njegov dolazak iz Čukaričkog. Marselj je pojačao ponudu kako saznajemo, kada je čuo da je Sevilja izjednačila njihov iznos od deset miliona evra, a Francuzi nisu želeli ništa da prepuštaju slučaju, jer je njihov trener Rudi Garsija, koji Radonjića poznaje iz Rome, presudio u transferu.

Uprava Crvene zvezde predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem stabilizovala je klub u poslednjih nekoliko sezona, pre svega na rezultatskom, ali i finansijskom planu. Klub je afirmisao veliki broj igrača, a odlično zaradio na prodajama Marka Grujića, Uroša Račića, Luke Jovića, Aleksandra Kataija... Izvesno je da će Nemanja Radonjić odigrati dvomeč protiv Salcburga u plej-ofu Lige šampiona, a onda se pozdraviti sa saigračima i uputiti za Marselj, klub za koji je s velikim uspehom igrao Dragan Stojković Piksi.

Najveći transferi Crvene zvezde

Dejan Stanković Lacio 15 miliona evra

Goran Drulić Saragosa 13 miliona evra

Nemanja Radonjić Marselj 12 miliona evra

Robert Prosinečki Real 8 miliona evra

Dejan Savićević Milan 7,5 miliona evra

Marko Grujić Liverpul 7 miliona evra

Luka Jović Benfika 6,6 miliona evra

Dejan Rambo Petković Real 6,5 miliona evra

Nikola Žigić Santander 6,2 miliona evra

Goran Bunjevčević Totenhem 6 miliona evra

Prijateljska utakmica

Olimpik dolazi u Beograd

Čelnici Crvene zvezde uspeli su da sa Olimpikom iz Marselja ugovore i prijateljsku utakmicu, koju će dva tima odigrati u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić" čim budu usaglašeni termini. Biće to veliki fudbalski praznik, pošto su Crvena zvezda i Olimpik igrali finale Kupa šampiona 1991. godine u Bariju, gde su crveno-beli trijumfovali posle boljeg izvođenja penala. Tada su u seriji bili precizni Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović i Darko Pančev, dok je na drugoj strani Stevan Stojanović odbranio šut Manuelu Amorosu.

Nemanja Radonjić

Rođen: 15. februar 1996. Mesto rođenja: Niš Pozicija: krilo Visina: 185 cm Te`ina: 77 kg Klubovi: Medijana, Radnički, Partizan, Vitorul, Roma, Empoli, Čukarički, Crvena zvezda Reprezentacija Srbije: 5 utakmica Crvena zvezda, utakmice/golovi: 28/5 Trofeji: titula sa Crvenom zvezdom

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track