NEKA IGRAJU KAO DA JE PUN STADION Boško Janković za Kurir: Momci, ne gledajte ka tribinama!
Foto: Zorana Jevtić

zvezdina Utakmica decenije

NEKA IGRAJU KAO DA JE PUN STADION Boško Janković za Kurir: Momci, ne gledajte ka tribinama!

Fudbal -

Navijači će mnogo da nedostaju, ali momci ne treba da se obaziru na to, već da igraju kao da je stadion pun. Neka ne gledaju na tribine. Ozbiljan cilj je pred nama, verujem u njih - poručio je Boško Janković fudbalerima Crvene zvezde pred meč sa Salcburgom.

U razgovoru za Kurir, nekada sjajni fudbaler izrazio je nadu da će njegovi naslednici u crveno-belom dresu izbaciti austrijskog velikana.

- Igramo jako dobar fudbal i siguran sam da možemo do dobrog rezultata u Beogradu, a posle šta nam bog da u Austriji - uz osmeh će Boško.

Zanimljivo, Janković je igrao poslednji evropski meč Zvezde pred praznim tribinama. Te 2005. godine na Marakani je bio Bazel. Još jedna sličnost sa sutrašnjim mečom upravo je vezana za bivšeg veznog fudbalera. Naime, on je pomenutu utakmicu odigrao sa zaštitnom maskom za nos (doživeo neposredno pre toga prelom), a sada identična uniforma očekuje Nikolu Stoiljkovića, napadača crveno-belih.

- Stvarno? Nisam znao da se i njemu to desilo. Igrao sam protiv Bazela, ali i Rome, s maskom. Nije uopšte bilo lako, smeta, posebno za periferni vid. Međutim, verujem da su ove današnje maske daleko bolje nego one od pre - uverava Janković, koji je u finišu oba meča skinuo masku zbog nelagode.

Dakle, ima dosta sličnosti s mečom iz 2005. godine, ali ono za šta se nadamo da neće biti slično jeste rezultat. Pogled na tribine neće biti onakav na kakav su crveno-beli navikli, ali da bi došli do tog i još bolje "pogleda" potrebno je da pruže maksimum i ostvare dobar rezultat protiv moćnog Salcburga. Ovo je najvažniji meč Zvezde iz kategorije "sablasnih".

M. Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track