LJUDI, OVO MORA ODMAH DA STANE! Belgijanac proslavio gol uz simbol Velike Albanije! OVO JE OTIŠLO PREDALEKO (VIDEO)
Foto: Printscreen

DOKLE VIŠE!

LJUDI, OVO MORA ODMAH DA STANE! Belgijanac proslavio gol uz simbol Velike Albanije! OVO JE OTIŠLO PREDALEKO (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda uspeli su posle produžetka da eliminiušu Grojtef Firt da izbegnu blamažu u Kupu Nemačke.

Meč je obeležio Belgijanac Aleks Vicel koji je golom u poslednim minutima regularnog dela igre postigao gol za izjednačenje, a ispostavilo se i za produžetak.

Ipak, ono što je podiglo prašinu u medijima širom Evrope jeste njegova proslava gola koja je nama sa ovoh prostora dobro poznata. Naime, Blegijanac je nakon gola otrčao ka korner zastavici i rukama pokazao simbol Velike Albanije - dvoglavog orla.

Međutim, orao koji u kontekstu Albanaca ima političku konotaciju, u slučaju novog pojačanja Dortmunda ima sasvim drugačije značenje.

- Započeo sam tu proslavu jer je moj otac bio veliki navijač Francuske u kojoj je Nikolas Anjelka slavio golove na isti način. Proslava predstavlja pticu koja leti i raste. Kao što ja nastavljam da rastem i napredujem - izjavio je Vitsek u vreme dok je nastupao za ruski Zenit.

foto: EPA

Na ovaj način Vitsel često proslavlja pogotke, a švajcarski mediji verovatno ne bi ni primetili ovaj simbol da na Mundijalu njihovi igrači zbog istog nisu kažnjeni.

Podsetimo se, Džaka i Šaćiri su na meču sa Srbijom posle gola prvospmenutog rukama napravili simbol Velike Albanije i na taj način provocirali Srbiju u srpski narod. FIFA je ovo kaznila sa minimalnom kaznom, ali ono što je loše u svemu jeste činjenica da je ovaj način proslave gola postao prava moda širom Evrope.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track