DUGO ČUVANA TAJNA: Real Madrid zbog Mijatovića ostao bez špica!
Foto: Profimedia

NE DAJU IGRAČE KRALJU

DUGO ČUVANA TAJNA: Real Madrid zbog Mijatovića ostao bez špica!

Fudbal -

"Slepi miševi" od izdaje Predraga Mijatovića za 22 godine prodali samo jednog igrača Madriđanima.

Navijači Valensije nikada nisu oprostili Predragu Mijatoviću odlazak u omraženi Real. Duhovi prošlosti ni 22 godine kasnije ne miruju, pa će tako Real najverovatnije ostati bez velikog pojačanja koje je trebalo da stigne iz grada na obali Mediterana.

Rodrigo, odlični vođa napada "slepih miševa" meta je kluba iz Madrida već nekoliko meseci. Međutim, Valensija ne želi da čuje za prodaju igrača Realu.

"Barikada. Nema. Ne može. Sa njima nema ni pregovora", u nekoliko reči ugledna Marka objasnila je stav rukovodstva i navijača Valensije.

Potom je usledio i pojašnjenje takvog stava. Naime, u Valensiji još nisu zaboravili odlazak Mijatovića 1996. godine u Real. Taj transfer toliko je zaboleo sve u klub u i gradu da i dan danas nisu oprostili legendarnom fudbaleru prelazak u Madrid. Bol je bio još jači jer je Mijat sve dogovorio u tajnosti sa Lorenom Sancom, tadašnjim predsednikom Reala. Valensija je bukvalnom dovedena pred svršen čin - morala je da pristane na odlazak tada prve zvezde tima.

Od tada su čelnici "slepih miševa" počeli da pojedinim igračima da ubacuju klauzule o zabrani transfera u Real. Bacio je Real udicu ka Mendijeti, Ajali, Albedli, Davidu Silvi, Visnteu, Gati, Otamendiju i mnogim drugima, ali džabe...

Nema tih para! Samo je Albiol u te 22 godine dobio zeleno svetlo za prelazak u Madrid, 2009. godine, za tada ogromnih 15 miliona evra. M. B.

Traže 120 miliončića: U Valensiji sprdaju "kralja"

Kako bi odbili nasrtaje Reala čelnici Valensije zatražili su 120 miliona evra obeštećenja za sjajnog fudbalera. Međutim, čak i da iz Madrida stigne tražena suma to nije znak da je transfer ostvaren.

Dobro obavešteni izvori Marke iz Valensije kažu da navijači ne bi dozvoli da se ostvari ovaj transfer "za sve pare ovog sveta". A, koliki oni uticaj imaju na klub najbolje se vidi iz već jednog stopiranog transfera u Real (David Vilja, 2008. godina).

(M.B, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track