GOREĆE HUMSKA! Fudbaleri Partizana večeras dočekuju Bešiktaš
Foto: Promo

LIGA EVROPE

GOREĆE HUMSKA! Fudbaleri Partizana večeras dočekuju Bešiktaš

Fudbal -

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između fudbalera Partizana i Bešitkaša igra se večeras od 20.30 časova na stadionu u Humskoj.

Trener Partizana Zoran Mirković izjavio je da ekipa bez straha ulazi u dvomeč protiv Bešiktaša u borbi za plasman u Ligi Evrope.

"Igramo protiv velikog protivnika, protiv ekipe koja je sastavljena od svetskih i evropskih šampiona, vodi ih jedan od najboljih trenera Senol Guneš. Sigurno neće biti lako, mi se naravno ne odričemo ovog takmicenja i želimo da nastavimo borbu. Biće teško, međutim mi ne odustajemo. Znamo kako da odgovorimo, imamo dve utakmice, ne završava se ništa sa ovom sutrašnjom", rekao je Mirković na konferenciji za medije u Humskoj.

On je dodao da ne postoji ni najmanji razlog za strah od snage rivala.

"Uopšte se ne plašim, ni protivnika, ni eventualnih naših nedostataka, ovo je sport, igra i mi se pripremamo i radimo zbog takmičenja. Sutrašnja utakmica je praznik fudbala, verovatno će i ambijent biti takav", kazao je trener crno belih.

bata mirković
bata mirkovićfoto: Starsport

Prema njegovim rečima, ekipa radi na tome da "smanji oscilacije u igri".

"Radili smo dosta na tome, na terenu i van njega, tako da se nadam da će u budućnosti biti mnogo bolje. Pokušavamo iz dana u dan da dižemo formu, samim tim i samopuzdanje.", naveo je Mirković i dodao da se ekipa "pripremala gledajući duele Bešiktaša protiv LASK-a i dva meča u prvenstvu".

Povratnik među crno-bele Milan Smiljanić istakao je da je protiv iskusne i kvalitetne ekipe ako što je Bešiktaš najvažnije odigrati pametno.

"Ako budemo mislili da smo bolji onda nemamo šanse. Imaju puno velikih zvezda, igraju napadački fudbal, treba da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Oni su favoriti, dosta informacija imamo o njima i verujem u prolaz", rekao je Smiljanić.

milan smiljanić
milan smiljanićfoto: Starsport©

Turski Bešiktaš na prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Partizana u Beogradu dolazi bez Rajana Babela, Džermejna Lensa i Alvara Negreda.

Na spisku igrača koji je objavljen na sajtu turskog kluba nema dvojice Holanđanina zbog povreda, dok Španac nije u konkurenciji nakon crvenog kartona protiv austrijskog LASK-a u prethodnoj rundi evropskog takmičenja.

Trener Šenol Guneš za meč u Beogradu računa na sledeće igrače: Tolga Zening, Utku Javakuran, Ersin Destanoglu, Gokan Gonul, Domagoj Vida, Pepe, Enco Roko, Fatih Aksoj, Adrijano, Caner Erkin, Nedžip Ujsal, Gari Medel, Tolgaj Arslan, Dorukhan Tokez, Oguzan Ozjakup, Merdžan Acikgoz, Guven Jalcin, Gokan Tore, Rikardo Kvarežma, Umut Najir, Kajl Larin, Vagner Lav i Alpaj Celebi.

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između Partizana i Bešitkaša igra se večeras od 20.30 na stadionu u Humskoj.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track