POČINJE BUNDESLIGA: Nije ni počelo, a zna se šampion
Foto: AP

BAJERN SA NOVIM TRENEROM

POČINJE BUNDESLIGA: Nije ni počelo, a zna se šampion

Fudbal -

Takmičenje u novoj sezoni fudbalske Bundeslige počinje u petak, a branilac titule Bajern iz Minhena, ali i ostali fudbalski klubovi, očekuju sličan ishod iz prošle sezone.

Uprkos promeni trenera, mediji, klubovi i kladionice u Nemačkoj očekuju da će Bajern osvojiti sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Bajern u sezonu ulazi sa novim trenerom Nikom Kovačem, koji je zamenio Jupa Hajnkesa.

"Imamo dovoljno vere u sebe da možemo da kažemo da ćemo biti šampioni Nemačke. Uveren sam da ćemo sutra dobro odigrati, pošto smo fizički i psihički na visokom nivou. Znamo šta treba da očekujemo, utakmica će biti teška, a Hofenhajm je u dobroj formi", rekao je Kovač.

Bajern u petak od 20.30 na svom terenu počinje odbranu titule utakmicom protiv Hofenhajma.

Bavarci su prošle godine osvojili titulu sa 21 bodom prednosti nad Šalkeom.

"Bajern će biti šampion pošto ima najbolju ekipu", rekao je trener Šalkea Domeniko Tedesko agenciji DPA.

Jedina pitanja u Bundesligi biće, kako se čini, koje će ekipe pratiti Bajern i kvalifikovati se za evropska takmičenja, kao i koji timovi će se boriti za opstanak. Blizu Bajernu biće najverovatnije Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Borusija Menhengladbah i Šalke.

Nirnberg i Fortuna iz Diseldorfa su se vratili u Bundesligu i najverovatnije će se boriti za opstanak sa Frajburgom, Majncom, Hanoverom, Ajntrahtom i Volfsburgom.

Dortmund ima novog trenera Lusijena Favra, a u klub je došlo nekoliko novih igrača.

"Mi smo na novom početku i potrebno nam je vreme, definitivno duže vreme. Trenutno je Bajern glavni favorit, to moramo da kažemo", rekao je Favr.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track