ŠVAJCARCI U ŠOKU ZBOG HRVATA: Navijači Dinama pravili haos po Bernu! Jezivo je kako su vređali Srbe, a policija nije reagovala! (VIDEO)
Foto: AP

BED BLU BOJSI KAO NACISTI

ŠVAJCARCI U ŠOKU ZBOG HRVATA: Navijači Dinama pravili haos po Bernu! Jezivo je kako su vređali Srbe, a policija nije reagovala! (VIDEO)

Fudbal -

Mediji u Švajcaraskoj pišu danas i "divljanju" navijača zagrebačkog Dinama u Bernu, gde je njihov tim igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Jang bojsa.

Kako navode, navijači Dinama pokazali su "nacističkim divljanjem svoju najružniju stranu".

"Pripadnici Bed Blu Bojsa pozdravljali su hitlerovskim pozdravom, uzvikivali nacističke parole, a Bern su izlepili nacističkim nalepnicama, na kojima se mogu naći nacističke parole, ali i parole protiv Srba poput slike sa dva obešena lica na kojem je natpis 'srpsko porodično stablo'", preneli su mediji.

Navode i da su "majmunskim urlicima prilazili tamnoputim prolaznicima, seksualno su napadali žene koje su se kupale".

"Bilo je gadno. Nije se moglo izaći iz vode da ne osetite ruku na zadnjici", prenela je jedna zaprepašćena stanovnica Berna, koja nije bila jedina žrtva Dinamovih navijača.

Napadali su i muškarce, prolaznike, navode mediji, a to su činili tako što su idući u grupama po gradu, navodno pokušavali da ih udare, a kada bi neko odreagovalo, oni bi se smejali.

Mediji, međutim, tvrde da je policija uprkos takvom ponašanju puštala Bed Blu Bojse da marširaju gradom.

"Šetnju gradom smo dozvolili kako bismo sprečili eskalaciju", rekao je portparol kantonalne policije Kristof Gegi, dodajući da su policajci pratili fanove.

Nakon utakmice policija je, takođe, imala pune ruke posla, jer, kako prenosi Gegi, hrvatski navijači konstantno su tražili konfrontaciju sa fanovima Jang Bojsa.

(Tanjug, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track