HAOS U PIREJU: Navijači Olimpijakosa pretukli, izboli i opljačkali Engleze!
Foto: EPA

STRAŠNO

HAOS U PIREJU: Navijači Olimpijakosa pretukli, izboli i opljačkali Engleze!

Fudbal -

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su Barnli sa 3:1 u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, ali je meč ostao u senci tuče koji su izazvali navijači grčkog tima.

U Grčku je doputovalo oko 1000 navijača Barnlija kojem je ovo prva evrtopska sezona posle 42 godine. Inače miroljubivi navijači mirno su sedeli u gradskim kafićima i pevali, a haos je nastao kad su krenuli prema stadionu.

Naviačku grupu su presreli domaći huligani, poznati kao jedni od najratobornijih u Evropi, te ih izboli, pretukli i opljačkali. Jedan Englez je uboden nožem u grudi i prevezen je u bolnicu zajedno s još trojicom koji su brutalno pretučeni. Policija je zadržala i 23 engleska navijača, uglavnom zbog toga što su bili pijani, a Olimpijakos je ponudio Barnliju pomoć u vidu zbrinjavanja njihovih navijača.

Žestoko je bilo i na terenu gde je Olimpijakos poveo u 19. minutu golom Fortunisa.Fortunis je maestralnim šutem iz slobodnog udarca uspeo da pošalje loptu u gornji desni ugao gola Barnlija i Olimpijakos je poveo 1:0.

Engleski tim uspeva da izjednači iz penala u 33. minutu kada je Vud bio siguran i tim rezultatom se otišlo na poluvreme. Bučalakis u 49. minutu pogađa za 2:1 nakon što se dobro snašao u kaznenom prostoru posle prekida, a Olimpijakos treći gol daje iz penala, dok Barnli ostaje i sa igračem manje.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja