ROĐAK VLASNIKA MANČESTER SITIJA PONUDIO 2 MILIJARDE EVRA ZA KUPOVINU LIVERPULA Vlasnici mu poručili: Klub nije na prodaju
Foto: Printskrin

Šeik se nameračio na Enfild

ROĐAK VLASNIKA MANČESTER SITIJA PONUDIO 2 MILIJARDE EVRA ZA KUPOVINU LIVERPULA Vlasnici mu poručili: Klub nije na prodaju

Fudbal -

Vlasnici Liverpula saopštili su da taj fudbalski klub nije na prodaju, ali da bi pod određenim uslovima razmatrali dolazak manjinskog investitora, posle navoda da je rođak vlasnika Mančester sitija želeo da kupi Liverpul.

Kako je danas preneo Skaj, vlasnici Liverpula Fenvej sports grupa (Fenway Sports Group) oglasili su se posle navoda Dejli mejla da je šeik Kalid Bin Zajed Al Nehajan krajem prošle godine ponudio dve milijarde funti za kupovinu kluba.

"FSG je jasna i dosledna u svom stavu da klub nije na prodaju. Pod odredjenim i jasnim uslovima razmotrili bismo dolazak manjinskog investitora, ako bi takvo partnerstvo pomoglo našim komercijalnim interesima na odredjenim tržištima i u skladu s razvojem i rastom kluba i ekipe", navodi se u saopštenju.

FSG je 2010. godine za 300 miliona funti kupila Liverpul. Pod novim vlasnikom Liverpul je prošle godine igrao u finalu Lige šampiona, u kome je izgubio od Real Madrida.

Ovog leta uloženo je mnogo novca u dovodjenje novih igrača, pa se mnogi navijači nadaju da će ove sezone doći kraj njihovom čekanju na osvajanje Premijer lige, prvi put od 1990. godine.

Dejli mejl preneo je da je šeik Kalid Bin Zajed Al Nehajan krajem prošle i početkom ove godine poslao ponudu od dve milijarde funti za kupovinu Liverpula i da bi u kupovinu bio uključen i jedan kineski investitor.

Kako se navodi, jedan od direktora Bin Zajed grupe u Njujorku se sastao sa predsednikom Liverpula Tomom Vernerom.

Izvor Bi-Bi-Sija (BBC) iz Liverpula naveo je da je taj sastanak "u velikoj meri bio slučajan" i da nije bio posebno organizovan. Izvor je dodao da je značajno i odsustvo sa tog sastanka dvojice najvećih deoničara kluba, Džona Henrija i Majka Gordona.

U maju Liverpul je procenjen na 1,42 milijarde funti.

Najskuplji je Mančester junajted sa 2,93 milijarde, iza njega je Real Madrid sa 2,63, zatim Barselona sa 2,5 milijarde i Bajern iz Minhena sa 2,3 milijarde funti.

Beta Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track