CRNO IM SE PIŠE: Španac Pedro Tomas odlučuje o sudbini Zvezde
Foto: Starsport©

borba za pune tribine

CRNO IM SE PIŠE: Španac Pedro Tomas odlučuje o sudbini Zvezde

Fudbal -

Pravni tim crveno-belih predvodi bivši gensek kluba i stručnjak za sportsko pravo Zoran Damjanović, odluka u sredu pred utakmicu sa Salcburgom

Velike nade polaže FK Crvena zvezda u pravni tim koji će sledeće srede pred Disciplinskom komisijom UEFA izlagati žalbu povodom ranije odluke "evropske kuće fudbala" o kažnjavanju crveno-belih sa dva meča bez prisustva publike. Nekadašnji generalni sekretar Crvene zvezde Zoran Damjanović, inače vrhunski stručnjak za sportsko pravo, na čelu je pravnog tima kluba iz Ljutice Bogdana.

Kaznena ekspedicija Pepa Gvardiola danas gostuje Vulvsima, a kvota da će slaviti uz tri ili više golova (2&3+) je 1,53. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vulverhempton - Mančester Siti.

Nasuprot pravnom timu Crvene zvezde biće disciplinci UEFA. Na čelu Disciplinske komisije biće Španac Pedro Tomas Markes, pored koga su Holanđanin Mihael Jozef Mesen, Turčin Levent Bičakči i Šveđanin Bjorn Alberg. Ostatak tima čine Ðanluka Daloja (Italija), Beri Brajt (Engleska), Tomas Kajol (Francuska), Tomas Holerer (Austrija), Ivajlo Ivkov (Bugarska), Rajner Koh (Nemačka), Urs Rajnhard (Švajcarska) i Olga Žukovska (Ukrajina).

foto: Starsport©

Crvena zvezda je protiv Salcburga odradila jednu utakmicu kazne, a svi u klubu se nadaju, da bi kao i zimus, njihova žalba trebalo da bude usvojena, pa da u septembru, kada na programu bude prva utakmica grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope dupke napune Marakanu. Šanse postoje, iako nisu velike. Naime, crveno-beli su ponovili prekršaj zbog kojeg su bili kažnjeni, a ne ide im u prilog i što se klub nalazi pod uslovnom kaznom. Crvena zvezda je zbog neigranja pred publikom protiv Salcburga izgubila 800.000 evra, kolika je procena da bi se zaradilo od prodaje karata.

Odluka o brisanju prvobitne kazne, ili njenoj potvrdi biće doneta 29. avgusta, samo nekoliko časova pred početak revanš utakmice između Salcburga i Crvene zvezde.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track