IZA REŠETAKA DVE I PO GODINE: Osuđen navijač Rome! Englez koga su Italijani povredili i dalje u teškom stanju
Foto: Reuters

INCIDENTI U LIVERPULU

IZA REŠETAKA DVE I PO GODINE: Osuđen navijač Rome! Englez koga su Italijani povredili i dalje u teškom stanju

Fudbal -

Navijač Rome osuđen je danas na zatvorsku kaznu od dve i po godine pošto je priznao da je učestvovao u neredima uoči utakmice sa Liverpulom, u kojima je teško povređen navijač engleskog kluba.

Italijan Danijele Skusko priznao je nasilničko ponašanje uoči polufinalne utakmice Lige šampiona između Liverpula i Rome, 24. aprila na Enfildu.

On, međutim, nije odgovoran za napad na 53-godišnjeg navijača Liverpula, koji je pretrpeo ozbiljne povrede glave.

Karlo Anćeloti protiv tima s kojim je beležio najveće uspehe. Kec na Napoli protiv Milana je 1,70, dok pobeda Rosonera nosi ogromnu kvotu 5,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Napoli - Milan.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), sudija suda u Prestonu rekao je da je navijač Liverpula povređen tokom nasilja u kome je učestvovao optuženi.

Skusko je bio među Rominim ultrasima koji su doputovali u Liverpul iz Italije na utakmicu.

"Vaša dela i dela te grupe italijanskih navijača uništile su ono što je trebalo da bude sportska manifestacija za uživanje. Bili ste naoružani kaiševima i lancima, pretili ste i bili nasilni prema navijačima Liverpula", rekao je sudija Mark Braun.

Navijač Liverpula više nije u komi, ali je njegovo stanje i dalje vrlo teško.

Advokat optuženog rekao je da je njegov klijent svojevremeno izmedju ostalog bio volonter i podučavao učenike u školama i na koledžima da koriste defibrilatore.

On je dodao da njegov 29-godišnji klijent nije pio alkohol pre utakmice.

Drugi optuženi, 21-godišnji Filipo Lombardi negirao je da je učestvovao u nasilničkom ponašanju i nanošenju teških telesnih povreda navijaču Liverpula, a sudiće mu se kasnije ove godine.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track