GENERALNI SEKRETAR FSS STRIKTAN Šurbatović: Nemamo saradnju, a ni problem sa menadžerima
Foto: Fonet

BEZ DLAKE NA JEZIKU

GENERALNI SEKRETAR FSS STRIKTAN Šurbatović: Nemamo saradnju, a ni problem sa menadžerima

Fudbal -

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izjavio je da ne postoji bliska saradnja, a ni problem, ni sa jednim menadžerom, pa ni sa Falijem Ramadanijem, iako se u javnosti podigla velika prašina navodima da je albanski agent hteo da "otme" nekoliko reprezentativaca pre i za vreme Mundijala u Rusiji.

"Prvo mora vrlo jasno da se kaže da FS Srbije niti ima saradnju, niti je imao problema sa bilo kojim menadžerom, kao i ni sa Falijem Ramadanijem. Na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastao je problem sa jednim njegovim igračem. Tada je uspostavljen kontakt sa Falijem i on je pomogao da se problem sa tim igračem reši", rekao je Šurbatović Tanjugu.

Pre nekoliko dana pomoćni trener u stručnom štabu A tima Milan Obradović bio je vrlo direktan kada je istakao da je Luka Milivojević bio praktično "produžena ruka" Ramadaniju u pokušaju da pojedini igrači potpišu ugovor sa njim, dodavši da je kapiten Kristal Palasa hteo i da napravi puč pred meč protiv Brazila na Mundijalu.

"Predsednik FŠ Slaviša Kokeza je skrenuo pažnju svima u Savezu, kao i stručnom štabu A tima da se u budućnosti ne vode javne polemike i da se svaki nesporazum mora rešavati u svojoj kući. I da će Savez uvek brinuti o intersima reprezentacije, kao i kompletnog fudbala u Srbiji na najbolji mogući način. Sa predsednikom sam o Luki pričao posle Svetskog prvenstva i pre nekoliko dana, posle objavljivanja spiska za mečeve protiv Litvanije i Rumunije. Žao mu je što Luke nema na spisku i nada se da će zahvaljujući svojim igrama, zalaganju i ponašanju ponovo biti sa A timom Srbije vrlo brzo", rekao je Šurbatović.

Kako je naglasio, pred reprezntacijom Srbije je važan nastup u Ligi nacija i dueli na startu protiv Litvanije u Viljnusu 7. septembra i tri dana kasnije u Beogradu protiv Rumunije.

"Liga nacija nam daje dodatnu šansu da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Opet je značajna i zbog toga što ćemo moći na najbolji mogući način da pripremo reprezentaciju za ciklus kvalifikacija iduće godine. Nama je apsolutni prioritet plasman na EP 2020. gde nismo bili dve decenije. I da budemo prisutni na najvećim međunarodnim fudbalskim takmičenjima u kontinuitetu. Liga nacija je sjajna prilika da se dodatno promoviše reprezentacija i to takmičenje nam donosi značajnije prihode nego raniji sistem organizacija prijateljskih utakmica", istakao je on.

Kao prioritet označio je izgradnju Nacionalnog stadiona, posebno što postoji opasnost da "orlovi" neće moći da igraju u svojoj zemlji zbog loše infrastrukture.

"Apsolutni prioritet je izgradnja Nacionalnog stadiona jer je opšte poznato da je fudbalska infrastruktura u Srbiji sa stanovništa UEFA standarda na nezadovoljavajućem nivou i da nam preti opasnost da nećemo imati gde da igramo zvanične utakmice reprezentacije. Ali je pođednako važno da klubovi zajedno uz pomoć države realizuju projekat izgradnje i rekonstrukcije stadiona širom Srbije. Nadam se da ćemo vrlo brzo znatno popraviti infrastrukutru stadiona. U narednih godinu dana će i administracija FŠ da se useli u novu poslovnu zgradu koja će biti jedna od najmodernijih u Beogradu, a po svim standardima koje postavljaju UEFA i FIFA", zaključio je generalni sekretar srpske kuće fudbala.

Kurir sport/tanjug

Foto: Zoran Jevtović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track