LUDNICA

STADION SALCBURGA OKUPIRALI NAVIJACI ZVEZDE: Veliki broj Delija okupirao stadion nekoliko sati pred početak utakmice (KURIR TV)

Fudbal -

Barovi u centru Salcburga su zatvoreni, na ulicama je mnogo policije, a nekoliko hiljada navijača Crvene zvezde, koji su doputovali na revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona, na više punktova u gradu peva navijačke pesme.

Na pešačkom mostu koji spaja novi i stari deo grada nasuprot navijačima nalaze se dva kordona policije koja ih upozorava da će uhapsiti svakoga ko zapali baklju ili upotrebi bilo šta od pirotehnike.

Zvezdini navijači, inače, okupljaju se na trgu Mocart plac i odatle bi trebalo da krenu ka Red bul areni, gde od 21. sat počinje meč između Crvene zvezde i Salcburga.

Policija je savetovala stanovnike Salcburga da nakon 17 sati ne izlaze na ulice, a vlasnicima lokalnih radnji da ih u tom periodu zatvore.

U međuvremenu salcburška policija tvrdi da je preduzela sve mere bezdednosti, te da navijače tretira kao goste grada.

foto: Aleksandar Radonić

Posle okupljanja u gradu, korteo navijača je čak tri sata pred početak utakmice krenuo ka stadionu gde su na samim ulazima napravili veliku gužvu. Oko 7.000 mesta na stadionu rezervisano je za Delije, a oko stadiona primećen je i veliki broj domaćih navijača.

foto: Aleksandar Radonić

Utakmica je na programu od 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track