SRPSKI NEPRIJATELJ BROJ 1 STIŽE NA MARAKANU: Njegove česte provokacije Srbi će pamtiti DOŽIVOTNO (VIDEO)
Foto: EPA

provokator

SRPSKI NEPRIJATELJ BROJ 1 STIŽE NA MARAKANU: Njegove česte provokacije Srbi će pamtiti DOŽIVOTNO (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su svoje protivnike u Ligi šampiona. Jedan od najatraktivnijih je svakako Liverpul za koji nastupa Švajcarac rođen na teritoriji Kosova i Metohiji Đerdan Šaćiri.

Šaćirija navijači u Srbiji dobro pamte po provokacijama, kako pre Mundijala, tako i za vreme istog.

Švajcarski fudbaler Đerdan Šaćiri karijeru je nastavio u Liverpulu, saopštio je engleski premijerligaš. Šaćiri koji je prethodne sezone igrao u Stouku, s novim klubom potpisao je "dugogodišnji ugovor", čiji detalji nisu objavljeni. Ostrvski mediji navode da transfer Švajcarca albanskog porekla iznosio 15 milona evra.

Liverpul je prethodne sezone stigao do finala Lige šampiona u kome je izgubio od Real Madrida sa 3:1, dok je u Premijer ligi završio na četvrtom mestu, a s' druge strane, Stouk je ispao iz lige.

Šaćiri je rođen 10. oktobra 1991. godine na teritoriji Kosova i Metohije, a za vreme sukoba na jugu Srbije on je sa svojom porodicim prebegao u Švajcarsku gde je igrao za sve mlađe selekcije ove reprezentacije. Tokom karijere branio je boje Bazela, Bajerna iz MInhena, Intera i Stouka. Transfer u Liverpu smatra za vrhunac svoje profesionalne karijere.

foto: AP

Ipak, ljudi u Srbiji ga neće pamtiti po dobrom. Naime, na utakmici drugog kola Mundijala u Rusiji između Srbije i Švajcarske Šaćiri je postigao drugi gol za svoju selekciju, ujedno i odlučujući na tom meču. Kasnije se ispostavilo da je to bio i gol koji je odlučio učesnika osmine finala ovog elitnog takmičenja.

foto: EPA

Niko ne bi njemu zamerio za taj gol, da nije učinio ono posle toga. Šaćiri je na proslavi tog gola rukama pokazao dvoglavog orla, simbola Velike Albanije. Švajcarac je to i najavio pre samog Mundijala, ali ko je verovao da će se to zaista i desiti. Da li će Šačiri ponoviti isti potez u Beogradu, videdećmo.

Liverpul je trenutno lider na tabeli Premijer lige. Iz tri kola su uspeli da izvuku maksimu od 9 bodova i trenutno se nalaze u odličnoj formi. Davne 2005. uspeli su da osvoje Ligu šampiona, dok su prošle sezone stali na korak do istog uspeha. Nema sumnje da će i ove godine sa istim ambicijama krenuti u ovo takmičenje.

U grupi zajedno sa Liverpulom i Zvezdom biće i dva velikana, Napoli i PSŽ. Paklena grupa za crveno-bele.

Kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track