Najnovije vesti

OČEVA SMRT GA UPROPASTILA! UBIJAO SE OD ALKOHOLA, PIJAN IŠAO NA TRENINGE I DRUŽIO SE SA NAJOKORELIJIM KRIMINALCIMA! Bio je najveća zvezda Intera, govorili su da mu je nebo granica, ali DEPRESIJA mu je uništila blistavu karijeru!
Foto: Profimedia/Instagram

JEZIVA ISPOVEST LEGENDARNOG FUDBALERA

OČEVA SMRT GA UPROPASTILA! UBIJAO SE OD ALKOHOLA, PIJAN IŠAO NA TRENINGE I DRUŽIO SE SA NAJOKORELIJIM KRIMINALCIMA! Bio je najveća zvezda Intera, govorili su da mu je nebo granica, ali DEPRESIJA mu je uništila blistavu karijeru!

Fudbal

Uspon i pad legendarnog Imperatora! Brazilac Adrijano Leite Ribeiro bio je jedan od najboljih fudbalera sveta dok je nastupao za milanski Inter, ali njegovi briljantni nastupi na terenu ostali su u senci životnih drama koje je proživljavao...

Adrijano je definitivno bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u istoriji fudbala, govorili su da mu je samo nebo granica... Međutim, nakaradan način života ga je potpuno upropastio...

 

Adrijano je svojevremeno bio strah i trepet za sve golmane sveta. Popularni Imperator je igrajući za Inter i Parmu rešetao mreže, bio je nerešiva enigma za odbrane protivnika, ali je nakon smrti oca sve krenulo nizbrdo...

 

 

foto: Profimedia

 

Adrijanovo detinjstvo je bilo jako surovo. Odrastao je u ozloglašenim favelama u Riju. Njegov otac Almir je želeo da ga izvede na pravi put, da njegov sin postane slavan fudbaler. Jednom su se otac i sin, vraćajući se kući sa treninga, nehotično našli u sred žestokog okršaja policije i dilera. Almir je u razmeni vatre pogođen u glavu. Srećom preživeo je, ali metak mu je ostao kao suvenir u lobanji.

 

 

Očev san se ispunio 12 godina nakon ovog jezivog događaja. Adrijano je postao vrhunski napadač. Nakon sajajne epizode u dresu Parme zaigrao je za Inter. Postao je ljubimac navijača, uživao je na terenu... Međutim, sve se promenilo kada je otac Almir preminuo od srčanog udara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tempo bom só Deus pra fazer Td isso na minha vida

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

 

"Smrt mog oca me je uništila. Konstantno sam bio pijan. Izolovao sam se, video sam sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog i počeo sam da pijem. Dolazio sam pijan i na trening i odveli bi  me da spavam, a onda bi prijavili da sam povređen", kazao je Adriano i dodao:

 

"Znam da sam mnogo patio kada mi je otac umro, a bio sam srećan samo kada sam pijan i pio sam sve: Viski, vino, vodku, pivo. Mnogo piva. Nikako nisam mogao da prestanem i morao sam da napustim Inter. Razumeo sam da su problem ljudi oko mene, koji su me vodili na žurke gde su bile žene i alkohol. Nisam mislio ni na šta drugo. Vratio sam se u Brazil, odustao sam od miliona ali sam uspeo ponovo da pronađem sreću", rekao je Adriano.

 

 

Inter je pokušavao da vrati u život svog golgetera. Angažovali su psihologe, psihijatre, ali nije bilo rezultata. Uprava kluba je rešila da Adrijanu uruči otkaz, a on je momentalno nakon toga rešio da ode u igračku penziju. Sa svega dvadeset i sedam godina.

 

Penzija je kratko trajala. Posle mesec dana je potpiso za Flamengo. Nije igrao loše, vodio je brazilski tim do titule 2009. godine. Ali nije se odrekao noćnog života i poroka.

 

Predsednik Flamenga je u javnosti prekorio Adrijana zbog preteranog uživanja u piću. Nedugo zatim, Adrijano je pred sudom morao da svedoči kako nije pozajmljivao pare Fabijanu Atanaziju da Silvi, istaknutom članu „Komanda Vermelja“ iliti „Crvene Komande“, jedne od najozloglašenijih brazilskih bandi.

 

 

Neverovatno, ali istinito... Svi skandali nisu uticali na odluku Rome koja je angažovala Adrijana. U dresu Rome izdržao je svega sedam meseci, odigravši tek pet utakmica za „Vučicu“. Posle kratkog izleta u Italiji ponovo se vratio u Brazil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rs

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

 

U tom periodu njegov bivši agent Gilmar Rinaldi bio je jako zabrinut za njegov život.

 

„Plašim se za njegov život“, iskren je bio Rinaldi. „Njemu treba pomoć. Ne zanima me njegova fudbalska karijera, zanima me isključivo on. Znate, Adrijano mi je poput sina. On je godinama u teškoj depresiji i niko ne želi da mu pomogne. Orgije, pijančenja i druženje sa žestokim momcima nisu problemi, to su samo posledice. Depresija je kriva za sve. Da li mislim da razmišlja o samoubistvu? Ne znam, sve što znam je da mu treba pomoć.“

 

 

Adrijano danas živi u Vili Kruzero, faveli iz koje je potekao. Glasine koje kruže oko njega vele da je pod zaštitom „Komanda“, ili čak i njihov član...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rs minha rapaziada chegou

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

 

Kurir sport

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...