BESTIDNA PUBLIKA Nole sam protiv celog Njujorka!
Foto: EPA/JUSTIN LANE

obrukali se za sva vremena

BESTIDNA PUBLIKA Nole sam protiv celog Njujorka!

Fudbal -

Amerikanci i Argentinci vređali Novaka Đokovića tokom finala sa Del Potrom, tako da je obezbeđenje na kraju moralo da "gaučose" udalji sa tribina

Pamtiće Novak Đoković osvajanje 14. grend slem titule u Njujorku po dva vrlo bitna detalja. Prvi je bila njegova maestralna partija protiv Argentinca Martina del Potra, a drugi stalna borba sa nekorektnom i pristrasnom publikom.

Tokom celog turnira na US openu gledaoci su Đokoviću priređivali stalne stresove. Iz nepoznatih razloga navijali su protiv njega, bez obzira ko bi mu se nalazio sa druge strane mreže. Tako je bilo i u finalu, ali i ranije u okršajima sa Gaskeom, Milmanom i Nišikorijem. Ovaj put, protiv Del Potra Srbin protiv sebe nije imao samo Amerikance, već i Argentince.

foto: EPA/JASON SZENES

Malo je reći da su se argentinski navijači ponašali bahato tokom finalnog meča između Đokovića i Del Potra. Sve je više ličilo na fudbalsku, utakmicu, a ne na teniski susret. Dekoncentrisali su Novaka na sve načine. To je bilo bezobrazno do te mere, da je na kraju obezbeđenje moralo da ih izbaci sa tribina. Nole je u tim trenucima burno reagovao, toliko se naljutio da je uputio salve psovki prema navijačima.

Ipak, Novak je na kraju, na konferenciji za medije, malo spustio loptu:

- Možda će vam ovo zvučati smešno... Moj nadimak je Nole i kada su oni vikali "ole, ole, ole", ja sam čuo "Nole". Zapravo sam terao sebe to da čujem, to je cela istina. Mnogo je bučnije kada se krov zatvori, osetio sam to 2015. godine u meču sa Federerom i to iskustvo mi je pomoglo.

I ranijih godina publika u Njujorku nije bila blagonaklona prema Novaku Đokoviću, posebno kada je u finalu tukao njihovog miljenika Rodžera Federera pre tri godine. Amerikanci su tada, kao i tokom ovogodišnjeg turnira sve vreme aplaudirali kada god bi Nole promašio prvi servis, ometali ga i zviždali kada bi izbacivao lopticu za drugi, dobacivali čak i u toku nekih važnih poena.

Sramotno ponašanje

Barabe vređale Naomi Osaku

Sličan, ako ne i veći problem sa nekulturnom publikom u Njujorku, imala i je i šampionka Naomi Osaka. Japanki su Amerikanci zviždali i pogrdno skandirali posle trijumfa nad Serenom Vilijams, što je izazvalo njene suze na svečanoj ceremoniji, da je čak morala da se izvini Amerikanki što ju je pobedila!?

Grend slem titule

Vajda: Stižemo Federera

Trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda, izjavio je da srpski as nije daleko od rekorda Rodžera Federera po broju gren slem titula i da misli da bi mogao da ga nadmaši. Švajcarac ima 20 grend slem titula, a Rafa Nadal 17. - Da ste me pitali pre nekoliko godina, rekao bih da su Federer i Nadal predaleko ispred Đokovića, ali sve im je bliži - kazao je Vajda.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track